Vilniui – buvusių kultūros sostinių liaupsės

"Vilniaus – Europos kultūros sostinė“ sulaukė sveikinimų iš praėjusiais metais kultūros sostinės karūną nešusių Liverpulio (Didžioji Britanija) ir Stavangerio (Norvegija) atstovų.
„Gili, graži ir įspūdinga programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ atidarymo ceremonija buvo puikus aperityvas pagrindiniams 2009 metų patiekalams. Pasibaigus 2008-iesiems – Stavangerio kultūros sostinės metams, džiaugiamės perduodami estafetės lazdelę Vilniui ir galėję patys nuostabiai pasitikti 2009-uosius šiame įstabiame mieste“ – sakė „Stavangerio - Europos kultūros sostinės 2008" direktorė Mary Miller.

„Liverpulio – Europos kultūros sostinės 2008" programų direktorė Fiona Gaspar pabrėžė, kad visi visi nacionalinės programos atidarymo renginiai buvo ypatingi. „Tai puikus pavyzdys, kaip kultūrinė programa gali sutraukti tūkstančius įvairaus amžiaus žmonių, vedamų įkvepiančia šventės idėja. Organizatoriai atlikto didžiulį ir šaunų darbą. Tikiuosi, jog šiemet galėsiu Vilnių vėl aplankyti ir mėgautis kultūrinės programos renginiais“, - sakė ji.

Pasak „Vilniaus – Europos kultūros sostinės“ pranešimo, didelį įspūdį buvusių Europos kultūros sostinių atstovėms paliko ir Vilniaus Koncertų ir sporto rūmų „prikėlimas“ bei panaudojimas atidarymo renginiams. Į čia vykusį šventinį vakarą buvo sukviesta per 1000 svečių iš Lietuvos ir užsienio šalių.

Vilniaus, kaip Europos kultūros sostinės 2009 atidarymo renginiai naujametę naktį sostinėje prasidėjo kelios minutės iki 23 val.,  prie Vilniaus koncertų ir sporto rūmų. Čia, už stiklinio rūmų fasado sumontuotoje daugiaaukštėje scenoje beveik 150 atlikėjų miestiečiams ir svečiams pristatė miuziklą „@Hoffman_Spragtukas”. Vidurnaktį, Katedros aikštėje, dangų nušvietė Gerto Hofo šviesų ir muzikos spektaklis.

Pirmosios 2009 metų dienos vakaras buvo nušviestas geriausių Lietuvos dailiojo čiuožimo šokėjų Margaritos Drobiazko ir Povilo Vanago bei kitų šokių ant ledo meistrų ir akrobatų sukurta „Ledo misterija“, vykusioje Rotušės aikštėje įrengtoje atviroje ledo arenoje.

„Vilniaus – Europos kultūros sostinės 2009“ ir Lietuvos tūkstantmečio programų atidarymo  renginių sąrašą papildė ir Vilniaus paveikslų galerijoje atidaryta Gruzijos dailės genijaus Pirosmani paroda.


Šiame straipsnyje: VEKS

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių