Vilnietis verslininkas kaltinamas nesumokėjęs 134 tūkst. litų PVM

Vilniuje gyvenantis verslininkas kaltinamas neteisingu duomenų apie gautas pajamas teikimu, tokiu būdu išvengiant pareigos sumokėti beveik 134 tūkst. litų pridėtinės vertės mokesčio (PVM).

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) pranešė su Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra baigusi ikiteisminį tyrimą dėl sostinėje veikiančios transporto paslaugas teikiančios bendrovės, įsikūrusios Gelvonų gatvėje, Vilniuje, direktoriaus galimos nusikalstamos veikos.

Nustatyta, kad transporto bendrovė iš dviejų išperkamosios nuomos bendrovių įsigijo du krovininius automobilius "Mercedes Ben"" su priekabomis. Už šias transporto priemones išrašytos kreditinės PVM sąskaitos faktūros, kurių bendra suma viršijo daugiau nei 600 tūkst. litų, tačiau 133 792 litai pridėtinės vertės mokesčio buhalterinės apskaitoje nebuvo išskirti ir nedeklaruoti.

Išaiškinta, kad bendrovė pažeidė Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo nuostatas, kad "bet kokie pasikeitimai, įforminti kreditiniais ir debetiniais dokumentais, privalo būti traukiami į prekių tiekėjo arba paslaugų tiekėjo, taip pat pirkėjo PVM apskaitą".

Transporto bendrovės vadovas už tai, kad neteisingai pateikė duomenis apie mokėtiną beveik 134 tūkst. litų pridėtinės vertės mokestį, gali būti baudžiamas bauda, laisvės apribojimu arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Baudžiamoji byla bus nagrinėjama Vilniaus miesto 1-ajame apylinkės teisme.


Šiame straipsnyje: PVM grobstymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių