Vilniečiams - J. Miltinio teatro perliukai

Gastrolių atvažiuojantis Panevėžio J. Miltinio dramos teatras Vilniaus publikai pristatys du spektaklius.

Spalio 14 - 15 dienomis gastroliuosiantis J. Miltinio dramos teatras Nacionaliniame dramos teatre  vilniečiams parodys du  spektaklius: Maros Zalytės „Žemės mokestis" (rež. Albinas Kėleris) ir Bomaršė „Figaro vedybos", (rež. Algimantas Pociūnas).

Šiuolaikinės latvių dramaturgės Maros Zalytės pjesė - tai tragikomedija šiandienos tema. „Žemės mokestyje" atgyja skausmingiausi XX a. antros pusės Latvijos istorijos puslapiai, primenantys ir Lietuvos likimą. Zenta ir Hermanis atstovauja dvi suirusios šeimos ir tautos, skaldytos skirtingų ideologijų, puses. Tai ir šiuolaikinio vargingiausio visuomenės sluoksnio, kuris desperatiškai kabinasi į tėvų žemę, simboliai.

Spektaklyje vaidina Irena Vasiulytė, Regina Kairytė, Algirdas Paulavičius, Toma Razmislavičiūtė, Evaldas Stokė.

Rudens gastroles vainikuoja Bomaršė komedija, kurioje vaidina 2008 m. Auksinio scenos kryžiaus laureatas Albinas Kėleris.

„Figaro vedybos" - klasikinė situacijų komedija. Įdomi fabula, išradingai supintos meilės intrigos, netikėtos situacijos, šmaikščios replikos ir sąmojai - visa tai nulėmė, kad komedija iki pat šių dienų sėkmingai keliauja iš vieno pasaulio teatro į kitą.

Pagrindinis herojus Figaro - išsilavinęs, sąmoningas, sumanus grafo kamerdineris ir rūmų prievaizdas, siekiąs bet kokia kaina prasimušti gyvenime. Jis nepakartojamas intrigų kūrime ir jų narpliojime, visada žinantis originaliausias išeitis iš kebliausių situacijų.

Spektaklyje vaidina A.Vaišnys, A.Kėleris, L.Kondrotaitė, R.Jovas, E. Kačinskas, L.Sėdžius, A.Preidytė, R.Jansonas, D.Kalkauskas ir kiti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių