Vilniečiai šluoja vienkartinius bilietus

Naujovės baugina. Vilniečiai skuba pasirūpinti vienkartinių bilietų atsargomis, o jų pardavėjos nerimauja, kad nuo balandžio 1 d. gali strigti elektroninė sistema. Savivaldybė ramina, kad viskam tinkamai pasiruošta.

Artėjant balandžio 1-ajai, kai iš Vilniaus spaudos kioskų dings popieriniai viešojo transporto bilietai, vilnietis Audrius spaudos kioske įsigijo 30 vienkartinių bilietų. Studento teigimu, šių jam užteks iki liepos, kai popieriniai bilietai nustos galioti.

„Žinau, kad kitą savaitę kioskuose jų nebeliks. Pasiskaičiavau, kad mėnesinio bilieto pirkti neapsimoka, nes važinėju nedaug, paprastai vaikštau pėsčiomis. Iki liepos turėtų užtekti“, – pasakojo vaikinas.

Kad vilniečiai skaičiuoja, kuris variantas labiau apsimoka, tvirtino ir spaudos kioskų pardavėjos. Jų teigimu, daug troleibusais ar autobusais važinėjantys žmonės jau apsirūpinę elektroniniais bilietais, o keliaujantys mažiau skaičiuoja, kiek sunaudos iki liepos, ir įsigyja storesnį pluoštą bilietų. Pardavėjos sako, kad kai kurie vilniečiai perka ir po 60 bilietų.

„Ši savaitė apskritai įdomi, nes bilietų bus galima įsigyti iki 31 d., tačiau sekmadienį nedirbsime – Velykos. Šeštadienį dirbsime trumpiau, pirmadienį kioskai irgi nedirbs. Tad prognozuoju, kad daugiausia bilietėlių bus nupirkta penktadienį. Po švenčių jau bus per vėlu, tad siūlyčiau žmonėms susiskaičiuoti ir atsargų įsigyti iki savaitgalio“, – aiškino vieno sostinės centre esančio kiosko darbuotoja.

Pardavėjos sako, kad itin didelio gyventojų pasipiktinimo dėl naikinamų bilietų nejaučia, tačiau baiminasi, kad padidėjusios apkrovos gali neatlaikyti elektroninė sistema.

„Panašiai buvo, kai atsirado vilniečio kortelė. Nors savivaldybės atstovai visiems pasakojo, kad sistema veikia puikiai, iš tiesų ji strigo ir vienintelis išsigelbėjimas tada buvo popieriniai bilietai. Labai norėčiau, kad balandžio 2 d. tai nepasikartotų“, – vylėsi pardavėja.

Įmonės, valdančios „Lietuvos spaudą“ vadovas Remas Razumas taip pat patvirtino, kad bilietų pardavimas didėja, o jų atsargos nuolat papildomos.

„Esame pasiruošę tokiai situacijai, darome papildomus prekių pristatymus, tad bilietėlių kioskuose neturėtų pritrūkti. Bilietėlių pardavimas 2013 m. kovą, palyginti su 2013 m. vasario mėnesiu, paaugo apie 37 proc.“, – teigė jis ir pridūrė, kad nedidelis perteklius liks ir bus grąžintas viešojo transporto bilietų tiekėjui – „Susisiekimo paslaugos“.

Vilniaus miesto atstovai taip pat tikina, kad yra pasiruošusi.

„Netikėtumų nuo balandžio 1 d. neturėtų būti, nes veikia vilniečio kortelės elektroninė piniginė, kurią papildžius bet kuria pinigų suma viešojo transporto priemonėje galima įsigyti reikiamos vertės bilietą, – tvirtino Miesto transporto skyriaus vyr. specialistas Kastytis Lubys. – Taip pat išlieka galimybė įsigyti bilietą iš vairuotojo.“

Jis taip pat pabrėžė, kad įsigyti ir pasipildyti vilniečio kortelę galima „Lietuvos spaudos“ kioskuose ir „Maximos XX“ bei „Maximos XXX“ parduotuvėse esančiuose informacijos skyriuose.

„Artimiausiu metu planuojama, kad tai bus galima padaryti ir “Maximos„ kasose“, – teigė K.Lubys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių