Vilniečiai raginami neišmesti eglučių

Pasibaigus šventėms šalia namų pradeda „dygti" išmestų eglučių krūvos. Sostinės gyventojai raginami neišmesti nupuoštų šventinių eglučių, o per Tris Karalius atsisveikinti su jomis, kaip dera - atnešti į Mokytojų namų kiemelį, iš kur jos iškilmingai bus palydėtos atgal į mišką.

Per Trijų Karalių šventę, sausio 6 d., tradiciškai nupuošiama Kalėdų eglutė. Kad išsiskyrimas nebūtų toks skaudus, mažieji vilniečiai ir jų tėveliai šią dieną 17 val. 30 min. kviečiami į Vilniaus mokytojų namų kiemelyje vyksiančią šventę „Lik sveika, Kalėdų eglute".

 Į šią šventę vilniečiai kviečiami sunešti savo namuose džiuginusias, o dabar jau nupuoštas eglutes. Surinktos eglutės iš Vilniaus mokytojų namų kiemelio iškeliaus atgal į mišką.

Šventės organizatoriai žada linksmą atsisveikinimą su eglutėmis iš besibaigiančiomis šventėmis: „Kartu kursime laiko mechanizmą, skaičiuosime žvaigždes žemėje, aplankysime draugus „Kišenių šalyje", dainuosime ir dūksime kartu su trupės „Teatriukas" aktoriais ir muzikos studijos „Mikrofonas" dainininkais".

Susirinkusius į palydų šventę kalbins žalia meškutė - Mėta Meškinija, sniegą tirpdys ugnies artistai „Altaja". Vienas svarbiausių šventės akcentų - Trijų Karalių apsilankymas. Iš sostinės miškų atklydęs kiškis visus vaišins saldžia kakava. Kaip ir kiekvienais metais, renginio metu bus gausu įvairiausių žaidimų. Kiemelyje įrengtame didžiausiame žiemos ekrane kiekvienas galės išvysti save.

Šventę vainikuos fejerverkai, o, skambant tradicinei renginio dainai, į dangų pakils spalvinga iš balionų pagaminta eglutė.


Šiame straipsnyje: kalėdos 2008eglutėeglė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių