Vilniečiai protestavo prieš automobilių eismą Gedimino prospekte

Savivaldybės sprendimu atverti Gedimino prospektą automobiliams pasipiktinę vilniečiai penktadienį surengė protesto akciją.

Akcija siekiama parodyti, kad Vilniaus valdžios sprendimas leisti automobilių eismą pagrindine miesto gatve yra neteisingas. Esą prospektas iš tikrųjų bus gyvas tik tuomet, jeigu juo vaikščios pėstieji.

Protestas nuo 19 val. vyko prie „Fluxus“ ministerijos ir Lukiškių aikštės. Renginio metu buvo pučiami muilo burbulai, vyko šokėjų, dainininkų ir kitų menininkų pasirodymai. Protesto dalyviams buvo dalijami žalios spalvos balionėliai. Tokiu renginiu siekiama parodyti, kad ne automobiliai, o žmonės palaiko Gedimino prospekto gyvybę.

Šį menišką protestą rengia viešoji įstaiga „Ekoinstitutas“. Jos savanoriai prospekte praėjusią savaitę atliko apklausą. Dauguma apklaustųjų pasisakė už tai, kad pagrindinė sostinės gatvė nebūtų atverta automobiliams.

Primename, kad sostinės savivaldybė Gedimino prospekte leido kasdien (taip pat ir savaitgaliais) nuo 6 iki 24 val. važinėti automobiliams. Prospektas transportui bus atvertas netrukus, kai tik bus atlikti visi paruošiamieji darbai.


Šiame straipsnyje: Gedimino prospektas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių