Vilniečiai: prieš metus buvo saugiau

Beveik trečdalis Vilniaus apskrities gyventojų jaučiasi nesaugūs savo gyvenamojoje vietovėje. Tai yra 6 proc. daugiau nei pernai.

Tokie duomenys paaiškėjo po gruodžio 14–18 dienomis atlikto visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro VILMORUS atlikos reprezentatyvios Vilniaus apskrities gyventojų apklausos.

Mažiau nei trečdalis respondentų (28 proc.) jaučiasi nesaugūs savo gyvenamojoje vietovėje, o kiti (71 proc.) – jaučiasi saugūs. Respondentų manymu, prieš metus buvo kiek saugiau, negu dabar, dabar nesaugumą paminėjo 6 procentiniais punktais daugiau. Galima manyti, kad šį pokytį nulėmė pablogėjusi socialinė ekonominė situacija šalyje.

Apie 12 proc. respondentų nurodė, kad per metus yra nukentėję nuo kokio nors nusikaltimo ar kito teisės pažeidimo. Tarp nurodytų nusikaltimų dominuoja vagystės - 50 proc.. Didesnė dalis respondentų po įvykio kreipėsi į policiją.

Dažniausiai buvo nurodoma, kad gyvenamojoje vietovėje grėsmę kelia vagystės - 67 proc., kelių eismo taisyklių pažeidimai - 56 proc., nepilnamečių nusikalstamumas - 49 proc., smurtiniai nusikaltimai - 39 proc. Rečiau buvo minimi nusikaltimai, susiję su narkotikais - 31 proc., organizuotas nusikalstamumas - 19 proc..

Žymiai dažniau buvo nurodoma, kad minėti nusikaltimai bei teisės pažeidimai kelia grėsmę visoje Lietuvoje: vagystės – net 93 proc., nepilnamečių nusikalstamumas - 85 proc., smurtiniai nusikaltimai - 82 proc., kelių eismo taisyklių pažeidimai - 82 proc., nusikaltimai, susiję su narkotikais - 78 proc., organizuotas nusikalstamumas - 68 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių