Vilniečiai linksmai atsisveikino su Kalėdų eglutėmis

Penktadienio vakarą daug tėvelių ir dar daugiau vaikučių susirinko Mokytojų namų kiemelyje, kur vyko jau tradicine tapusi beveik du dešimtmečius gyvuojanti šventė „Lik sveika, Kalėdų eglute“.

Dideles ir mažas žaliaskares atnešę mažieji gavo dovanų – pliušinį žaisliuką, saldainių ir kakavos.

Vaikams netrūko ir pramogų: sustoję rateliu mažyliai spardė ir rideno didžiulius kamuolius, buvo ir krepšinio tinklas. Kiemelio atmosferą skaidrino Ledinukės, Kalėdų Senelio drabužiais vilkintys jaunuoliai.

Mokytojų namų kiemelyje buvo įkurti du punktai. Viename jų susispietę prie stalo vaikai rašė padėkos laiškus Kalėdų Seneliui. Didžiulį Kalėdų Senelio voką, prikabintą prie balionų, laikanti Ledinukė sakė, kad vaikų laiškų – visa galybė. „Jūs net neįsivaizduojate, kiek daug. Net nesitikėjome tiek sulaukti“, - džiaugėsi Ledinukė.

Vaikų klausinėjamos Ledinukės pažadėjo, kad parašyti laiškai nedings ir šie balionai voką nuskraidins Kalėdų Seneliui.

Kitame punkte vaikams buvo išduodami gerojo vaiko pažymėjimai. Pasiteiravus, iš ko sprendžiama, mažieji buvo geri ar ne, sulaukėme atsakymo: „Visi vaikai geri. Mes nesprendžiame, tiesiog jų pačių pasiteiraujame.“

Sušalti neleido vakaro vedėjas Senis Besmegenis ir jo pagalbininkas Zuikis. Visi buvo kviečiami kartu šokti ir dainuoti. Savo dainomis susirinkusius džiugino vaikų ir jaunimo dainavimo studijos „Mikrofonas“ nariai.

Užkalbinti žaliaskarėmis nešini mažųjų tėveliai teigė, kad šventėje dalyvauja jau ne pirmą kartą. „Vaikai paaugo, dabar jau antrus metus čia ateiname. Ketiname šią gražią tradiciją tęsti“, - sakė mažamečių mergaičių mama Asta.

Vaikų parašyti padėkos laiškai išskrido pas Kalėdų Senelį. Apie valandą trukusią šventę vainikavo fejerverkai. O pastarąsias savaites šventinę nuotaiką kūrusios eglutės buvo išlydėtos namo - į mišką. Susitiksime kitais metais!



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių