Vilniečiai kviečiami nemokamai mokytis amatų

Sparčiai populiarėjantys galerijų-dirbtuvių nemokami užsiėmimai sostinės gyventojams jau šeštus metus iš eilės kviečia visus norinčius dalyvauti kūrybinėse programose.

Vilniaus miesto savivaldybės Dailiųjų amatų, etnografinių verslų ir mugių programoje dalyvaujančios galerijos-dirbtuvės vykdo praktinius amato pažintinius-ugdomuosius užsiėmimus, o kiekvieno mėnesio pirmą trečiadienį nuo 15 iki 18 val. kviečia vilniečius ir miesto svečius dalyvauti nemokamuose pažintiniuose-ugdomuosiuose kūrybiniuose užsiėmimuose.

Norintys dalyvauti šiuose užsiėmimuose kviečiami iš anksto registruotis telefonu savo pasirinktose galerijose.

Dailiųjų amatų, etnografinių verslų ir mugių programa vykdoma jau šešti metai.

Programoje dalyvaujantiems menininkams ir amatininkams Savivaldybė lengvatinėmis sąlygomis nuomoja sostinės centre ir senamiestyje esančias patalpas.

Čia įsikūrusiose galerijose, dirbtuvėse, studijose vyksta amatų gamybos procesų demonstravimas, mokomieji užsiėmimai, eksponuojami ir parduodami vietoje sukurti ir pagaminti darbai, rengiamos parodos.

Programos dalyviai rengia ir tobulina mokomąsias pažintines programas apie dailiuosius amatus vaikams, jaunuomenei, rengia ir įgyvendina projektus.

Šiose galerijose-dirbtuvėse lankosi vis daugiau vilniečių ir miesto svečių. Daugelis galerijų aktyviai dalyvauja miesto ir tarptautiniuose renginiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių