Vilniaus vicemeras G.Babravičius sako nesilaikantis posto

Vilniaus vicemeras, Liberalų ir centro sąjungos vadovas Gintautas Babravičius, kuriam gresia nepasitikėjimo paskelbimas, sako nesilaikantis mero pavaduotojo posto, o jam pareikštus kaltinimus vertina kaip nepagrįstus.

"Visų pirma, nesilaikau to posto. Jeigu taip nutiktų, kad tarybos nariai vertintų tuos paistalus, kurie surašyti, kaip rimtą daiktą, tokia bus valia, bet tam reikia, kad 26 tarybos nariai patikėtų tuo. Pretenzijos yra išreikštos už mintis, ketinimus, projektus, siūlymus - už tai, ką aš turiu daryti nuo ryto iki vakaro", - BNS sakė G.Babravičius.

Vicemero žodžiais, jo sąžinė rami, ir interpeliacijai pagrindo nėra.

"Šiuo atveju mano sąžinė visiškai rami. Tai yra politinis procesas - interpeliuoti galima susimanius 17 tarybos narių, ir pagrindo visiškai nereikia. Tai ir dabar pagrindo nėra, bet yra noras pajaukti tą vandenį", - tikino liberalcentristų lyderis.

Nepasitikėjimas G.Babravičiumi Vilniaus miesto savivaldybėje užregistruotas trečiadienį. 17 sostinės politikos parašų po nepasitikėjimo tekstu teigia surinkusi Socialistinio liaudies fronto frakcijos atstovė Jūratė Žeimienė. Ji pati yra įtariamoji byloje dėl turto pasisavinimo.

Pasak J.Žeimienės, rengiamoje interpeliacijoje - nuo kaltinimų neteisėtai naudojus tarnybinį automobilį iki įtarimų supainiojus viešuosius ir privačius interesus, abejonių vicemero kompetencija jo kuruojamoje sporto sferoje.

"Teigiama, kad mero pavaduotojas, viršydamas savo įgaliojimus, teikė neteisėtus pavedimus Vilniaus miesto savivaldybės padaliniams ir pavaldžioms įstaigoms, taip aktyviai domėjosi bendrovės "Kalvarijų turgus" padėtimi, jog neišvengė žiniasklaidos įtarimų, kad politikas siekė atleisti esamą turgaus vadovą, o nauju direktoriumi paskirti G.Babravičiaus vadovaujamos Liberalų ir centro sąjungos narį bei jo draugą Sigitą Kerušauską", - aiškina J.Žeimienė.

Pasak politikės, vicemeras esą užsitraukė ne tik savivaldybės tarybos narių, bet ir Kūno kultūros ir sporto departamento, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto ir kitų sporto šakų federacijų nemalonę, su minėtomis organizacijomis nesuderinęs sprendimo dėl Vilniaus sporto mokyklų reorganizavimo ir Vilniaus sporto centro sukūrimo.

Be to, J.Žeimienė teigia abejojanti mero pavaduotojo pozicijos skaidrumu svarstant šilumos tinklų nuomos klausimus.

Šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybės taryboje yra 51 tarybos narys. Interpeliacijos procesui pradėti būtina surinkti 17 parašų. Norint atstatydinti vicemerą, būtina surinkti ne mažiau kaip 26 balsus.

Ir J.Žeimienė, ir G.Babravičius sakė, kad nepasitikėjimo pareiškimas turėtų būti svarstomas per artimiausią tarybos posėdį.


Šiame straipsnyje: babravičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių