Vilniaus valdžios ir aplinkosaugininkų komentarai

Jaroslavas Kaminskis, Vilniaus vicemeras

Mes eidami į rinkimus žadėjome rūpintis Vilniaus miesto pakraščiais ir savo pažadų neišsižadame. Rūpestis pakraščiais – tai ne rūpestis kosmosu, čia buvo numatyti ne abstraktūs, bet konkretūs veiksmai ir mes juos nuosekliai vykdome. Mūsų tikslas, kad priemiesčių žmonės nebūtų eliminuoti ir gyvendami mieste turėtų visus miestiečiams būdingus patogumus, tokius kaip kanalizacija, apšvietimas, vandentiekis.

Jeigu gyventojų teisės pažeidžiamos aplinkosaugos srityje, tai irgi negerai. Žmonės gali ir turi kreiptis. Kol kas mes tokių signalų nesulaukėme, bet jei bus, būtinai reaguosime. Važiuosime, tikrinsime, kalbėsime.

Jonas Pinskus, Vilniaus vicemeras

Statybų atliekos nekenksmingos, tai yra turtas. Ir konkrečiai dėl to aš nematau problemos. Tokie sąvartynai neskleidžia kvapų, nepavojingi. Gerai, kad jų yra ir kad jie veikia. Statybinės medžiagos gali ir turi būti perdirbamos.

Kitas dalykas, jei į juos patenka dažų likučių ir plastiko. Tai jau pavojingos atliekos, jų ten būti neturi. Ir tuo turėtų užsiimti Aplinkos apsaugos departamentas, tai jau ne savivaldybės kompetencija. Manau, jei patikrinus tokia situacija pasitvirtintų, įmonės lauktų rimtos sankcijos už reikalavimų nesilaikymą.

Vytautas Eidikonis, Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Vilniaus miesto agentūros vedėjas

Kiekvieno piliečio pareiga pastebėjus pažeidimų gamtosaugos srityje pranešti apie tai mums. Ir būtų gerai, kad pastebėję žmonės iškart kreiptųsi. Tuomet atliekamas objekto tyrimas ir patikrinimas. Svarbiausia, kad neturime teisės tikrinti be pagrindo. Gal žmonės nežinojo, kad galima kreiptis.

Šiaip patikrinimų sistema tokia ir yra. Jie susideda iš planinių ir neplaninių patikrinimų. Objektų daug, o pajėgumai riboti. Tad svarbu veikti tikslingai. O tikrinant pirmiausia žiūrima, ar laikomasi išduotame leidime nustatytų reikalavimų.


Šiame straipsnyje: LiepkalnisatliekosSąvartynas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių