Vilniaus vaikų darželyje – ūmios žarnyno infekcijos protrūkis

Vilniaus lopšelyje-darželyje „Bitutė“ patvirtintas susirgimo ūmia žarnyno infekcija protrūkis, pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Tarnyba trečiadienį iš Vilniaus visuomenės sveikatos centro gavo informacijos, kad minėtoje ugdymo įstaigoje ūmia žarnyno infekcija susirgo šeši vaikai ir slaugytoja.

Ketvirtadienį Vilniaus maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai patikrino šio darželio maisto tvarkymo skyrių ir nustatė, kad vaikų maitinimui patiekalai gaminami nesilaikant receptūrų reikalavimų, sudaromos galimybės kryžminei taršai: šaldytuve kartu laikoma šviežia mėsa ir virtos dešrelės. Taip pat nustatyta, kad ne visuomet registruojama greitai gendančių maisto produktų priėmimo temperatūra, šiluminio apdorojimo temperatūra patiekalų viduje.

Patikrinimo metu tyrimams atrinkti maisto ir plovinių mėginiai, virtuvės darbuotojai paprašyti bakteriologiškai pasitikrinti sveikatą.

Darželio maisto bloke nurodyta atlikti generalinį valymą ir dezinfekciją.


Šiame straipsnyje: salmoneliozėapsinuodijimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

PN

PN portretas
Nuolaidos net iki –60% !!! Pagauknuolaida.lt - grožio paslaugos, dovanos ir prekės kiekvienam, pramogos turiningam Tavo laisvalaikiui! Nepraleisk progos kiekvieną dieną gaudyti puikius pasiūlymus perpus pigiau! Pagauknuolaida.lt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių