Vilniaus universiteto kolektyvai – Rusijos televizijoje

Du Vilniaus universiteto meno kolektyvai – merginų choras „Virgo“ ir kamerinis orkestras – Lietuvos ambasados Rusijoje kvietimu liepą surengė koncertus Maskvoje.

Jie buvo skirti Lietuvos valstybės dienai ir Žalgirio mūšio 600 metų sukakčiai paminėti.

Pirmasis koncertas įvyko festivalyje „Vasara Kuzminkose“, buvusiame Golycinų užmiesčio dvaro Muzikos paviljone, kur keleri metai vyksta koncertai. Meniniuose pasirodymuose dalyvauja Lietuvos, Lenkijos, Baltarusijos, Ukrainos ir Rusijos atlikėjai. Šių metų festivalį atidarė Vilniaus universiteto meno kolektyvai.

Liepos 4-ąją kitame nuostabiame Maskvos užmiesčio dvare – Archangelskoje, pagrindinių rūmų Kolonų salėje, įvyko antrasis VU meno kolektyvų koncertas, kuriame apsilankė Rusijos televizijos filmavimo grupė ir programos ,,Kultūra“ žurnalistai. Jie filmavo koncertą ir bendravo su choro dirigente Rasa Gelgotiene.

Jau kitą dieną televizijos žiūrovai turėjo galimybę išvysti sumontuotą videoreportažą apie VU meno kolektyvus. Jame buvo pabrėžiama, kad Vilniaus universitetas, kuriame nėra Muzikos fakulteto, turi tokio aukšto lygio mėgėjų kolektyvus, atliekančius Johanno Sebastiano Bacho, Antonio Vivaldi, Giovani Battistos Pergolesi kūrinius. Nuostabi rūmų aplinka, puiki Kolonų salės akustika, stebinantis operatorių meistriškumas, įdomiai sudėlioti pokalbio su dirigente akcentai padarė šį keletos minučių reportažą įdomų Rusijos TV žiūrovams. Vilniaus universiteto vardas nuskambejo labai gražiame kontekste – kaip reikšmingo Lietuvos kultūros židinio.

Abiejuose koncertuose kalbą pasakė Lietuvos ambasadorius Rusijos Federacijoje Antanas Vinkus. Jis pabrežė, kad kultūra yra labiausiai tautas ir šalis suartinantis dalykas, ir dėkojo Vilniaus universiteto kolektyvams bei jų dirigentams Rasai Gelgotienei ir Pauliui Bernardui Koncei už tokį puikų atstovavimą Lietuvai.

Koncertų pabaigoje „Virgo“ pateikė publikai staigmeną – atliko nuostabią lyrinę rusų liaudies dainą, ir ne vieno dėkingo klausytojo akyse spindėjo jaudulio ašaros.


Šiame straipsnyje: Virgo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių