Vilniaus tarybos narei J.Žeimienei FNTT pareiškė įtarimus

 

Penktadienį į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą (FNTT) iškviestai politikei buvo įteiktas pranešimas apie įtarimą, tačiau dėl griežčiausios kardomosios priemonės į teismą buvo nuspręsta nesikreipti.

Nuo 2007-ųjų į Vilniaus miesto tarybą išrinktai J. Žeimienei įtarimai pareikšti dėl galimo turto pasisavinimo, sujungus du ikiteisminius tyrimus. Juose figūruoja 2,3 mln. ir milijono litų sumos, skelbia DELFI.

„Nieko negaliu komentuoti, nes man pareigūnai davė pasirašyti raštą, kad nekalbėsiu apie bylą“, - po vizito FNTT sakė J. Žeimienė.

DELFI žiniomis, politikė jai pareikštus įtarimus neigia.

Portalas primena, kad pirmieji įtarimai sostinės politikei pasisavinusi 2,3 mln. litų pasigirdo pernai metų vasarį.

Tąkart rašyta, kad pinigus moteris esą paėmė iš bendrovės „Būsto investicijų valdymas“, kuriai vadovavo iki šių metų pradžios, tačiau bedrovės akcijas vėliau pardavė koncernui Rubicon group priklausančiai bendrovei „City service“.

2009 metų vasario 3 dieną, bendrovė „City Service“ kreipėsi į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą (FNTT) dėl galimos J.Žeimienės nusikalstamos veiklos.

2009 m. vasario 5 dieną portalo kalbinta Tarybos narė J.Žeimienė tokius įtarimus vadino politiniu susidorojimu. Tiesa, tuomet ją ginti stojo tuometinio mero Juozo Imbraso patarėjas komunikacijos klausimais Audrius Gelžinis:

 


Šiame straipsnyje: žeimienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių