Vilniaus taryba Trakuose teigia posėdžiaujanti rimtai

Šeštadienį Trakų poilsio centre "Trasalis" išvažiuojamuoju posėdžiu pavadintoje išvykoje sostinės savivaldybės taryba dirba rimtai, tikina vicemeras socialdemokratas Romas Adomavičius.

Tuo metu dalis opozicijoje esančių konservatorių šį renginį vadina nerimtu pinigų švaistymu ir jį boikotuoja.

„Kodėl mes turėtume dalyvauti kažkokiuose šventimuose už miesto pinigus? Čia ne tarybos posėdis - tokiu būdu bando gintis Artūras Zuokas ir visa koalicija nuo kaltinimų, kad čia išvažiuojamasis posėdis, bet čia joks ne posėdis, nes jei paskaitytume tarybos reglamentą, pamatytume, kad tokie posėdžiai nenumatyti ir jokios procedūros nebuvo išlaikytos“, - BNS šeštadienį sakė Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos vadovas Vidas Urbonavičius.

Anot jo, TS-LKD frakcija tarėsi, kad nė vienas jos narys neturėtų šeštadienį vykti į „Trasalį“: „Kiekvieno neapklausiau atskirai, bet buvome taip nusprendę, kad nevažiuojame“. Anot jo, renginyje ketino nedalyvauti ir opozicinė „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija.

Tuo metu posėdyje dalyvaujantis vicemeras socialdemokratas Romas Adomavičius BNS sakė, kad „Trasalyje“ šeštadienį susirinko apie 40 iš 51 Vilniaus tarybos politiko. Tarp susirinkusiųjų jis teigė matantis ir tris konservatorius.

„Kokios pramogos - darbotvarkę reikia pasižiūrėti, ir viskas bus aišku. Viskas pagal reglamentą. Tiesiog neįsivaizduoju, kaip galima nedalyvauti tokiame renginyje - čia yra ta diena, kai mes be rutinos sprendžiame visas strategijas. Čia yra labai svarbu“, - tikino R.Adomavičius.

Anot portalo delfi.lt, dalis politikų į „Trasalį“ atvyko dar penktadienį, tačiau, R.Adomavičiaus tikinimu, jokių nakvynių nenumatyta.

Anot savivaldybės pranešimo, posėdyje aptariami strateginiai klausimai: Vilniaus miesto vizija ir strategijos apžvalga, miesto bendrasis planas ir plėtra, viešojo ir privataus sektorių partnerystė, naujų transporto rūšių diegimas, aplinkos apsaugos ir energetikos problemos, taip pat pristatomas 2012 metų Vilniaus miesto savivaldybės biudžetas, kalbama apie kuriamo e-miesto idėjas.

Šis posėdis žiniasklaidoje sulaukė prieštaringų vertinimų, mat politikų pageidavimu posėdyje nepageidaujami žurnalistai.

Be to, sostinės savivaldybės skolos siekia šimtus milijonų litų.

Kaip „Vilniaus dienai“ teigė sostinės politikai, lėšų už posėdį sumokėti bus paimta iš kvalifikacijai kelti ir mokyti miesto biudžete skirtų pinigų. Renginio kainos sostinės politikai neatskleidžia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių