Vilniaus taryba spręs, ar versti merą V.Navicką ir vicemerą G.Babravičių

Vilniaus taryba trečiadienį spręs, ar Vilniaus meras konservatorius Vilius Navickas ir mero pavaduotojas liberalcentristas Gintautas Babravičius turėtų būti atleisti iš pareigų.

Vilniaus savivaldybės opozicija priekaištauja merui dėl didinamo socialinio būsto nuomos mokesčio, vandens ir šilumos kainų, mokesčio už darželius, kaltina merą, esą būdamas asmeniškai suinteresuotas, jis proteguoja nekilnojamojo turto bendroves ir siekia sudaryti joms išskirtines veiklos sąlygas.

Opozicija taip pat kaltina V.Navicką inicijuojant savivaldybės turto išpardavimą, o jo elgesį sako esant "nepadorų ir žeminantį valstybės politiką".

Pats meras interpeliaciją vadina opozicijos savireklama ir tikina, jog valdanti sostinės koalicija jaučiasi tvirtai.

Tuo metu G.Babravičiui interpeliacija inicijuojanti Socialistinio liaudies fronto frakcijos atstovė Jūratė Žeimienė kaltina mero pavaduotoją daugeliu nusižengimų - nuo neteisėto tarnybinio automobilio naudojimo iki viešų ir privačių interesų supainiojimo, nekompetencijos kuruojamoje sporto sferoje.

G.Babravičius jam pareikštus kaltinimus vertina kaip nepagrįstus.

Šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybės taryboje yra 51 tarybos narys. Norint atstatydinti merą ar vicemerą, būtina, kad už tai balsuotų ne mažiau kaip 26 tarybos nariai.

Valdančiąją daugumą sostinėje sudaro 28 Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Lietuvos socialdemokratų partijos, Liberalų ir centro sąjungos bei Nepriklausomos frakcijos nariai.


Šiame straipsnyje: Navickasbabravičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių