Vilniaus taryba pritarė Kino biuro steigimui

Vilniaus savivaldybės taryba pritarė mero Artūro Zuoko norams savivaldybėje įsteigti Kino biurą. Projektą toliau svarstys komitetai.

Jei po komitetų svarstymų niekas nepasikeis, Kino biurui kasmet iš miesto biudžeto bus skiriama po 200 tūkst. litų.Viešosios įstaigos įstatus ir steigimo aktą turėtų pasirašyti pats meras Artūras Zuokas.

Savivaldybės dokumentuose rašoma, kad biuro steigimas miestui iš pradžių atsieis 40 tūkst. litų, vėliau kasmet savivaldybė kino pramonės plėtrai įsipareigos skirti maždaug po 200 tūkst. litų.Kino biuro būstinė bent kol kas turėtų įsikurti pačioje savivaldybėje.Miesto valdininkai tikisi, kad Vilniaus kino biuras į miestą kasmet pritrauks bent dvi užsienio įmones, kurios čia statytų kiną, taip pat sukurti interneto svetainę, kurioje būtų keliama visa su kinu mieste susijusi informacija.

Tikimasi, kad Kino biurui pavyks suformuoti teigiamą Vilniaus įvaizdį tarp filmo kūrėjų. Tiesa, Vyriausybė jau anksčiau yra įkūrusi Kino tarybą, kuri rūpinasi šalies kino sektoriumi.


Šiame straipsnyje: Kino biuraskinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių