Vilniaus taryba leido perleisti „Vilniaus energijos“ akcijas

Sostinės savivaldybės tarybos nariai leido „Vilniaus energijos“ akcijas perleisti koncerno „Dalkia“ antrinei bendrovei „Societe Valmy Defense 22“.

Tiesa, balsuoti teko du kartus, mat jau pirmąjį kartą priėmus sprendimą, opozicinės frakcijos pareikalavo balsavimą pakartoti. Šį kartą balsavime dalyvavo kvorumui reikalingi 26 tarybos nariai, 24 balsavo „už“.

Tiesa, posėdžiui vos prasidėjus frakcijos Tvarka ir teisingumas narys Gediminas Rudžionis siūlė merui A.Zuokui  iš viso nesvarstyti šio klausimo tol, kol nebus peržiūrėta Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutartis, tačiau klausimas išgirstas nebuvo.

„Aš neabejoju, kad visi tarybos nariai gavo „Dalkia“ raštus, kurie paneigė visas abejones“, - sakė meras A.Zuokas.

Gegužės pabaigoje vykusiame tarybos posėdyje valdantieji bandė prastumti akcijų perleidimo klausimą, tačiau net ir turėdami daugumą sprendimo priimti nesugebėjo. Opozicinė konservatorių partija ir ją palaikantys partijos Tvarka ir teisingumas nariai vykstant balsavimui demonstratyviai paliko tarybos posėdžių salę. Tąkart A.Zuoko daugumai pavyko surinkti tik 24 balsus.Praėjusių metų rudenį prasidėjusios diskusijos dėl „Vilniaus energijos“ akcijų perleidimo pasikeitus valdžiai tapo pagrindine valdančiųjų ir opozicijos nesutarimų priežastimi.

Konservatoriaus Raimundo Aleknos vedama opozicija atvirai kaltina merą proteguojant privačias bendroves.  Sostinės savivaldybės opozicija įteikė Generalinei prokuratūrai prašymą ištirti galimai neteisėtus mero Artūro Zuoko veiksmus tvarkant miesto šilumos reikalus.Opozicijos nuomone,  „Vilniaus energijos“ akcijų perleidimas antrinei koncerno „Dalkia“ bendrovei „Societe Valmy Defense 22“ gali pažeisti vilniečių interesus, tačiau konkrečių to įrodymų kol kas nėra rasta.

Pats meras A.Zuokas įsitikinės, kad tokiais metodais konservatoriai tik stengiasi trukdyti tarybos darbui ir grįžti į valdžią mieste. Miesto vadovas tikina, kad opozicija stabdo miestui naudingus investicinius projektus ir gąsdina naujus investuotojus.


Šiame straipsnyje: Vilniaus energijaDalkia

NAUJAUSI KOMENTARAI

perleista

perleista portretas
imonei, turinciai istatyminio kapitalo uz 37 eurus!!!!

NE VALSTYBĖS VAGIMS

NE VALSTYBĖS VAGIMS portretas
Tautai, kaip oras, reikalingas vietos referendumas, referendumo parašų skaičiaus sumažinimas. Tauta, miestiečiai, o ne politikai turi spęsti miesto, valstybės reikalus koment.lt/node/201 Euoropos tautos pradeda suprasti, kad mes neturime demokratijos, jie reikalauja REALIOS DEMOKRATIJOS, o mes lietuviai, toliau miegosime ir leisimės visokių abonentų ir kitų politikų apvagiami? Ką apie mus pasakys mūsų vaikai, jie tikrai negalės mumis didžiuotis, kad miegojome ir nekovojome. koment.lt/node/368

gediminas

gediminas portretas
A.Zuokas ir Vilniaus taryba perleido ,,Vilniaus energijos'' akcijas NETEISĖTAI, nes dalyvavo balsavime du su ,,Vilniaus energija'' susiję Vilniaus tarybos nariai, kurie sulaužė tarybos nario priesaiką. Vilniečiai, ypatingai kas balsavote už Zuoką ar dabar jau suprantate kas YRA IŠ TIESŲ YRA A.ZUOKAS ir ką jis daro su Vilniaus energetika ? Kas sustabdys A.Zuoko savivalę ? Kodėl tyli Prezidentė ir Seimas, kuris gali vykdyti parlamentinę kontrolę ? Siaubas ką ir seniau ir šiandien pamačiau Vilniaus taryboje , vyksta korupcija ir visiškas nesiskaitymas su visuomene atvira forma.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių