Vilniaus senamiesčio barai „sauso įstatymo“ kol kas išvengė (papildyta)

Sostinės taryba nepritarė siūlymui riboti Totorių gatvės alkoholio licencijas ir darbo laiką. Barai įpareigoti iki rugsėjo sustiprinti triukšmo prevenciją.

Dar turi laiko

Trims barams – „Chaplin“, „Misterija“ ir „Transylvania“ – siūlyta gerokai apriboti alkoholio licencijas. Dėl Totorių gatvės gyventojų skundų siūlyta šioms įstaigoms nuo ketvirtadienio iki šeštadienio leisti prekiauti alkoholio tik iki vidurnakčio, o kitomis dienomis – tik iki 22 val.

„Chaplin“ šeimininkai gali lengviau atsikvėpti – siūlymui riboti jų valdomo baro darbo laiką apskritai nepritarta. „Misterija“ ir „Transylvania“, savo ruožtu, gavo savotišką įspėjimą. Taryba nutarė dėl jų alkoholio licencijų likimo apsispręsianti rugsėjį. Iki to laiko barai turi imtis triukšmo prevencijos priemonių.

Patys barų savininkai žada jau šią savaitę pasirašyti bendradarbiavimo sutartį su sostinės policija. Jie prašo, kad policija vadinamosiose barų gatvėse sustiprintų patruliavimą ir tramdytų triukšmaujančius vilniečius.

Tačiau to gali ir nepakakti. „Taryba dviem pasiūlymams pritarė, vienam – ne. Tie du (dėl „Transylvania“ ir „Misterijos“ – red. past.) rugsėjį bus svarstomi. Iki rugsėjo verslininkai turi galimybę parodyti, kad jie nori susitvarkyti ir gali tai padaryti“, - 1diena.lt sakė Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Tamošiūnas.

Pasak jo, sutartis su policija būtų geras ir skatintinas barų savininkų žingsnis.

Taikiklyje – ir kiti barai

Beje, sankcijos gresia ir kitiems senamiesčio barams. Kaimynai skundžiasi Islandijos, Vilniaus bei Dominikonų gatvėse įsikūrusių barų publika.

G.Tamošiūnas 1diena.lt atskleidė, kad barų, kuriems gali būti siūloma apriboti alkoholio licencijas, esama nemažai, ir ne tik senamiestyje. „Pavyzdžiui, yra toks „Malibu“ baras Žirmūnuose, baras „Prie Universiteto“ Dominikonų gatvėje. Skundų nuolat gauname. Yra apie 10 vietų, kur žmonės reiškia nepasitenkinimą dėl barų veiklos“, - pasakojo G.Tamošiūnas. Pasak jo, pastaruoju metu sulaukiama skundų ir dėl žinomo naktinio klubo „Pacha“. Visiems minėtiems barams ir klubams esą gali būti taikomi alkoholio prekybos apribojimai, tačiau savivaldybė, pašnekovo žodžiais, nedarys skubotų sprendimų ir kiekvienos įstaigos veiklą vertins išsamiai.

Anot G.Tamošiūno, senamiestyje skundų sulaukiama tik dėl tų barų, kurie yra arčiau gyvenamųjų namų. Ne taip tankiai gyvenamose senamiesčio dalyse įsikūrę barai, nors ir triukšmingi, skundų beveik nesulaukia.

Pasiūlymas: riboti barų darbą visame senamiestyje

Totorių gatvės barų savininkai įžvelgia nešvarios konkurencijos požymių. Esą skundai naudingi toje pat gatvėje įsikūrusiems konkurentams, kurie patys kažkodėl nėra apskųsti savivaldybei. G.Tamošiūnas tokius priekaištus atmeta.

„Mes tikrai nesiaiškiname, dėl ko žmonės nesiskundžia kitais barais. Čia galbūt lietuviškas būdas – jeigu man neduoda dirbti, tegul niekas nedirba. Net girdėjau tokių pasiūlymų – gal visame senamiestyje reikia uždrausti prekybą alkoholiu po vidurnakčio. Bet čia visiškas absurdas“, - kalbėjo jis.


Šiame straipsnyje: prekyba alkoholiubarai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių