Vilniaus scenoje gastroliuos Baltarusijos baletas

Gastrolių į Nacionalinį operos ir baleto teatrą atvyksta Baltarusijos didysis nacionalinis akademinis baleto teatras.

Baleto meno gerbėjai turės galimybę susipažinti su vienu žymiausiu šių dienų choreografu ir baletmeisteriu Valentinu Jelizarjevu bei jo pastatytu spektakliu. Spalio 8 d. vilniečiai ir miesto svečiai turės galimybę pamatyti Sergejaus Prokofjevo 3 veiksmų baletą „Romeo ir Džuljeta" pagal W. Shakespeare‘o tragediją.

Valentinas Jelizarjevas gimė 1947 m. Sankt Peterburge, baigė A. Vaganovos choreografijos mokyklą ir N. Rimskio-Korsakovo konservatoriją. Nuo 1973 m. jis - Baltarusijos akademinio didžiojo operos ir baleto teatro vyriausiasis choreografas, o nuo 1992 m. meno vadovas ir direktorius. 1996 m. Paryžiuje, UNESCO rūmuose, paskelbtas geriausiu metų choreografu ir apdovanotas prizu Benois de la Danse už baletą „Aistros".

Jo sukurti baletai tapo Baltarusijos baleto vizitine kortele gimtinėje ir užsienyje.. Scenoje baletmeisteris linkęs spręsti filosofinius klausimus, atskleisti istorijos perspektyvą. To siekdamas, jis ieško naujų plastikos išraiškos formų, emocinių šokio būsenų ir jas suranda.

V. Jelizarjevas yra statęs baletus Liublianoje, Maskvoje, Sankt Peterburge, Stambule, Varšuvoje. Ne kartą buvo tarptautinių baleto konkursų Džeksone, Kijeve, Maskvoje, Nagojoje, Šanchajuje, Varnoje, Vitebske žiuri narys ir pirmininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių