Vilniaus savivaldybė iš Š.Skučo nori prisiteisti per 33 tūkst. litų

Vilniaus savivaldybė norėtų iš buvusio savivaldybės kontrolieriaus Šarūno Skučo išsireikalauti per 33 tūkst. litų žalos atlyginimą.

Tokia žala buvo padaryta jam iš darbo Kontrolės ir audito tarnyboje, kuriai jis vadovavo, nuo 2010 metų kovo atleidus vyriausiąją specialistę Violetą Sudeikytę. Ji tuomet atleista vykdant tarnybos reorganizaciją ir naikinant jos užimamą pareigybę.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas šios bylos nagrinėjimo metu mirusios buvusios tarnautojos atleidimą rugsėjį pripažino neteisėtu ir priteisė jos sūnui iš savivaldybės 33,9 tūkst. litų vidutinio darbo užmokesčio už priverstinės pravaikštos laiką bei 2 tūkst. litų neturtinės žalos.

Pasak savivaldybės personalo departamento Etikos ir nusižengimų tyrimų skyriaus vedėjo Vido Patacko, Vilniaus valdžia šią iš jos priteistą sumą norėtų išieškoti iš Š.Skučo.

„Būtent žala per 33 tūkst. litų, ir numatoma kreiptis į teismą dėl jos išieškojimo. Š.Skučas jau nebedirba - iš jo atlyginimo išskaičiuoti nebėra galimybių, tik teisminė galimybė“, - BNS sakė V.Patackas.

Savivaldybės taryba kitą savaitę svarstys, ar pavesti šiuo metu laikinai savivaldybės kontrolierės pareigas einančiai Natalijai Digrienei imtis veiksmų dėl žalos išieškojimo iš Š.Skučo.

Š.Skučą iš kontrolieriaus pareigų nuspręsta atleisti birželio pabaigoje.

Jį nesėkmingai atleisti bandyta ir maždaug prieš metus, kai jis pareiškė sulaukęs spaudimo iš tuometinio mero konservatoriaus Viliaus Navicko.

BNS turimas garso įrašas atskleidė, kaip V.Navickas „mokė“ tuometinį kontrolierių daryti tyrimus, palankius valdančiajai koalicijai.


Šiame straipsnyje: Šarūnas Skučas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Adom

Adom portretas
O kaip bus su Milenu? Kuris ne viena atleido be priezasties, yra prisiteisusiu, gali ju dar buti. O Vytuka vel Roms gelbes
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių