Vilniaus savivaldybė pasirengusi gelbėti „KulFlux“ (papildyta)

Prieš pat Naujuosius patvinusios Neries nuniokotos meno platformos „KultFlux“ šeimininkai prašo Vilniaus savivaldybės pagalbos. Baiminamasi, kad delsimas platformai gali būti pražūtingas.

„KultFlux“ šeimininkai nutarė iš savivaldybės neprašyti pinigų. Jie kreipėsi į miesto valdžią su prašymu nuleisti sunkiasvorę techniką ant Neries krantinės, šalia gerokai aplamdytos platformos, ir nustumti ten esančius ledo luitus į upę.

„Prašome kuo greičiau išvalyti krantinę. Po to mes savo ir rėmėjų lėšomis sutvarkytume platformą. Tikiuosi, kad savivaldybė padės“, - portalui sakė vienas „KultFlux“ idėjos autorių bei vadovų Aleksandras Kavaliauskas.

Pasak jo, savivaldybė atsakymą turėtų duoti maždaug per savaitę. Tiek laiko galbūt ir pakaktų, mat į Lietuvą sugrįžęs šaltukas pristabdė Neries vandens kilimą, ir upė bent jau kol kas nekelia didesnio pavojaus platformai.

A.Kavaliausko teigimu, gruodžio pabaigoje „KultFlux“ nuo Neries nukentėjo ne tiek dėl atšilusių orų, kiek dėl ledų sangrūdos, susidariusios maždaug ties Žvėrynu. „Stebime situaciją. Šiuo metu Neryje yra nemažai ledo maždaug ties Verkiais. Tikimės, kad tai, kas įvyko gruodį, nepasikartos“, - vylėsi architektas.

Kultūros klausimus kuruojantis Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius portalui teigė, esą sprendimas dėl pagalbos „KultFlux“ šeimininkams bus priimtas kitą savaitę. „Kažkiek padėsime. Vien dėl to, kad tas statinys dabar darko miesto vaizdą“, - sakė G.Babravičius.

Primename, kad tuoj po Neries išdaigų „KultFlux“ šeimininkai svarstė galimybę apskritai išardyti platformą. Dabar, regis, šios minties atsisakyta. Pirminiais skaičiavimais, vien medžiagos platformos remontui kainuotų apie 22-25 tūkst. litų, tačiau tikslesnio skaičiaus A.Kavaliauskas teigė kol kas negalįs nurodyti.


Šiame straipsnyje: kultflux

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių