Vilniaus savivaldybė neišgali mokėti net socialinių pašalpų

Vilniaus miesto savivaldybės biudžete ima stigti lėšų ir socialinėms pašalpoms mokėti, todėl sostinės valdžiai tenka skolintis iš kitos savo kišenės.

Savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Milėnas šią savaitę pasirašė įsakymą, kuriuo leido iš nebiudžetinės miesto sąskaitos paimti daugiau kaip 2,3 mln. litų. Šios lėšos bus skirtos socialinėms pašalpoms ir kompensacijoms mokėti ir turės būti gražintos iki metų pabaigos.

„Tokio įsakymo reikėjo, kad savivaldybė galėtų išmokėti socialines išmokas ir pašalpas“, - paklausta, kodėl teko pasinaudoti, nebiudžetinėmis lėšomis, lakoniška buvo savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus specialistė Rūta Trainytė.

Nuo šių metų pradžios Vilniaus savivaldybės biudžetas negavo beveik 37 litų. Tokia skylė atsivėrė, nes surenkama mažiau nei planuota gyventojų pajamų mokesčio, kuris yra pagrindinis savivaldybių biudžetų šaltinis.

Vilniaus savivaldybė į valstybės biudžetą taip pat dar nėra grąžinusi beveik 2,3 mln. litų. Tai padaryti nurodė Valstybės kontrolė, kurios auditoriai nustatė, kad sostinės savivaldybė ne pagal paskirtį naudojo valstybės biudžeto lėšas.

Pasak R.Trainytės, šios lėšos dar negrąžintos, nes savivaldybė svarsto, ar Valstybės kontrolės sprendimą skųsti. „Šie pinigai buvo panaudoti mokyklų ūkinėms reikmėms – išlaidoms už šildymą, elektrą ir t.t. apmokėti. Kol kas nėra nuspręsta, ar bus skundžiamas Valstybės kontrolės sprendimas, tad lėšos ir nėra grąžintos“, - aiškino savivaldybės tarnautoja.


Šiame straipsnyje: Vilniussavivaldybėbiudžetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių