Vilniaus savivaldybė kol kas išvengė teismo dėl nevalytų šaligatvių

Vilniaus teritorinė ligonių kasa (VTLK) laikinai atsiėmė savo ultimatumą ir neduos sostinės savivaldybės į teismą dėl neprižiūrėtų gatvių šaligatvių.

Ligonių kasos kantrybė trūko po šventinio savaitgalio, kuomet vien Vilniaus mieste medikų pagalbos prireikė šimtams dėl slidžių šaligatvių traumas patyrusių žmonių. Šiuo metu situacija pamažu taisosi. Nuo pirmadienio ryto iki antradienio į Vilniaus greitosios pagalbos universitetinę ligoninę dėl sužalojimų kreipėsi 65 pacientai, 27 iš jų susižalojo paslydę. Tai gerokai mažiau nei sutinkant Naujuosius - tuomet medikų pagalbos kasdien prašė po 150-180 vilniečių ir miesto svečių.

Kaip portalui teigė VTLK direktorius Vytautas Mockus, sostinės savivaldybė imasi reikiamų žingsnių ir, nors pavėluotai, atšaukė nurodymą nevalyti daugiabučių kiemų. Tai esą tiesiogiai atsiliepė ir traumų skaičiaus sumažėjimui. Taigi kol kas Ligonių kasa nereikalaus, kad teismas iš skylėto savivaldybės biudžeto priteistų pinigus, kurie išleisti susižalojusių žmonių gydymui.

„Manau, čia yra mūsų viešo pareiškimo, kad sieksime išieškoti žalą, rezultatas. Jeigu situacija gerės, gal ir neskubėsime kreiptis į teismą“, - svarstė V.Mockus.

Tačiau pablogėjus padėčiai mieste, Ligonių kasa esą nedvejodama imtųsi veiksmų. „Galimybė kreiptis į teismą vis dar svarstoma. Stebėsime situaciją, nagrinėsime statistiką. Jeigu reikalai nepagerės, tikrai imsimės priemonių“, - teigė Ligonių kasos vadovas.

Tiesa, jeigu Ligonių kasa vis dėlto paduos savivaldybę į teismą, įrodyti, kad traumos patirtos dėl aplaidaus sostinės valdininkų darbo, bus sudėtinga. „Reikia konkrečiai nustatyti vietą, kurioje žmogus patyrė traumą. Bet šių vietų niekas konkrečiai neužrašo, kaip kad policija daro eismo įvykių metu. O norint išieškoti žalą tokie dalykai tampa lemiami. Praktiškai reikėtų apklausti visus nukentėjusiuosius“, - sakė V.Mockus.


Šiame straipsnyje: slidusniegasšlapdriba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių