Vilniaus savivaldybė įpareigota leisti „Frontui“ surengti mitingą

Antradienį Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo teisėjas, išnagrinėjęs Socialistinio liaudies fronto partijos skundą dėl atsisakymo išduoti leidimą mitingui, įpareigojo Vilniaus miesto savivaldybės administraciją priimti naują sprendimą, rašo delfi.lt.

Nurodyta išduoti mitingo susirinkimo organizatoriui pažymėjimą organizuoti mitingą birželio 23 d. 12.00-14.00 valandomis Europos aikštėje Vilniuje.

Pareiškėjas – Socialistinio liaudies fronto partija - kreipėsi į teismą su pareiškimu ir nurodė, kad Vilniaus miesto savivaldybė 2010 birželio 17 d. atsisakė išduoti leidimą mitingui Europos aikštėje Vilniuje, skelbia delfi.lt.

Pareiškėjas teigė, kad tuo buvo pažeista Konstitucijos ir Europos žmogaus teisių ir laisvių konvencijos įtvirtinta teisė į taikius susirinkimus. Taip pat nurodė, kad ginčijamas Vilniaus miesto savivaldybės administracijos sprendimas buvo priimtas pažeidžiant Susirinkimų įstatymo 10 str. nustatytus terminus, taip panaikinant pareiškėjui teisę į operatyvią jų teisių ir teisėtų interesų gynybą. Pareiškėjas prašė pripažinti, kad savivaldybės administracija pažeidė teisę į taikių susirinkimų laisvę, panaikinti administracijos 2010 m. birželio 17 d. sprendimą, kaip neteisėtą ir nepagrįstą.


Šiame straipsnyje: Frontaspaleckis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių