Vilniaus rotušę talžė liepsnų liežuviai

Šeštadienio vakarą miestiečiai rinkosi į Rotušės aikštę, kad pamatytų specialiai Rotušės pastatui pritaikytą trimačio vaizdo projekciją. Reginiu pasigrožėti sugūžėjo keli šimtai žmonių.

Paslaptis buvo atskleista - vijokliais Rotušę apželdino, vaiduoklius į ją įleido ir galiausiai padegė reklamos specialistai. Tokiu būdu buvo pristatytas naujas kompanijos „Sony Ericsson“ mobilusis telefonas.

Vaizdo projekcijas stebėję vilniečiai sakė, kad renginys įdomus, tačiau vien dėl jo važiuoti iš kitų šalies miestų neapsimokėtų. Tačiau išėjus tiesiog pasivaikščioti užtikti tokį šviesų šou - smagu. Vadinasi, „Sony Ericsson“ surengtą reklamos kampaniją galima vadinti sėkminga, nors Vilniaus ji ir neišgarsins: vaizdo projekcijos - tai ne Latvijoje nukritęs tariamas meteoritas, kuris, paaiškėjo, irgi tebuvo vienos telekomunikacijų bendrovės triukas.

„Eini pro šalį ir staiga išgirsti griausmingą muziką. Žmonės stovi, žiūri. Galvojau, kad gal čia kas nors ką nors dalija. Tačiau žmonės tiesiog stebi vaizdus. Kai kurie buvo visai nieko. Specialiai neatvažiavau, pro šalį ėjau, tai sustojau penkioms minutėms. Manau, neverta ilgiau žiūrėti“, - kalbėjo vilnietė Justina Mitkaitė.

Kiti žiūrovai, paklausti, ar reginys jiems patinka, dažniausiai traukė pečiais. Suprask, pribloškiamo įspūdžio nėra, tačiau žinant, kad tai – viso labo privačios bendrovės iniciatyva, mokesčių mokėtojams nekainavusi nė cento, aukštų reikalavimų kelti ir negalima. Bet kokiu atveju – tai nemokama pramoga, pagardinusi miestiečių savaitgalį.

Užsienyje  vaizdo projekcijų pagalba „atgyjantys“, „judantys“, "griūvantys" pastatai nėra naujiena, tačiau tokio lygio šviešų efektų šou Lietuvoje buvo rodomas pirmą kartą.

Projekciją kūrė keturių profesionalų komanda – nuo 2006 m. Lietuvoje gyvenantis projekto režisierius danas Allanas van O.T. Andersenas, elektroninės muzikos kompozitorius Simonas Sližys, taip pat interaktyvių žaidimų kūrėjas Bartas Polonskis ir trimatės animacijos specialistas Simas Chomentauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių