Vilniaus rajone vyras laikė ginklų arsenalą (papildyta)

Pareigūnai sulaikė šešiasdešimt dvejų metų vyrą, įtariamą neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis, informuoja Vilniaus rajono policjos komisariatas.

Pasak šio komisariato viršininko Josifo Kuzmickio, policijos pareigūnams apie tai, jog 1949 m. gimusio vyro name yra laikomi ginklai, buvo pranešta. „Gavome pranešimą, pradėjome ikiteisminį tyrimą, teismas davė sankciją kratai“, - portalui 1diena.lt kalbėjo J.Kuzmickis.

Pasibeldę į įtariamojo namo duris Zujūnų seniūnijoje, Buivydiškių kaime, pareigūnai net nesitikėjo, kad vyro namuose ras visą ginklų arsenalą. „Galvojome bus vienas ginklas, gal du, bet tikrai ne toks kiekis“, - sakė Vilniaus rajono policijos komisariato viršininkas.

Kratos metu V.B. namuose buvo rastas didelis II Pasaulinio karo ginklų arsenalas  - kulkosvaidis „MG-42“, kulkosvaidis „MG-34“, automatas „MP-40“, pistoletai „Valter P38“, „Valter PPK“, „Luger P08“,“ „Luger P038“, „Mauzer“ karabinas „K98“, dvi rankinės granatos su užrašais „Vor Gebrauch Sprengkapsel Einsetzen“, 1672 šoviniai „Browning“ 7.65 mm kalibro, 130 šovinių „Browning“ 6.35 mm kalibro, 50 šovinių „Winchester“, 2 200 šovinių „Magtech“, kulkosvaidžio juosta su 99 šoviniais bei įvairių ginklų dalių - vamzdžių, apkabų, užraktų, buožę, dėtuvių, karabino durklą S7155G, šautuvo K987 durklą.

„Dabar vyksta įtariamojo apklausa, jis aiškinasi iš kur tiek ginklų gavo ir kam jam jų reikėjo“, - antradienio popietę sakė J.Kuzmickis.

Vilniaus rajono policijos komisariato viršininko teigimu, visi pas vyrą rasti ginklai yra paimti ir bus perduoti ekspertams, kurie nustatys, ar jie tinkami naudoti, ar iš jų buvo šaudyta. „Po ekspertizės sužinosime, ar šie ginklai nebuvo panaudoti darant kokį nors nusikaltimą“, - kalbėjo J.Kuzmickis.

Vyrui už nelegalių ginklų laikymą gresia laisvės atėmimas nuo 4 iki 8 metų.

Anksčiau V.B. policijai žinomas nebuvo.

„Jis bus teisiamas dėl nelegalių ginklų laikymo, tačiau šioje istorijoje galėjo būti ir kita pusė. Kai namuose laikoma tiek ginklų, apie juos galėjo sužinoti nusikaltėliai ir juos pagrobti bei panaudoti darant nusikaltimus. Gerai, kad šį kartą mes juos aplenkėme. Bet kiek dar Lietuvoje yra tokių labai pavojingų asmenų su panašiomis kolekcijomis? Geriau jau tie kolekcionieriai renka monetas, nei ginklus, kurie bet kada gali būti panaudoti darant nusikaltimus“, - portalui 1diena.lt  sakė J.Kuzmickis.


Šiame straipsnyje: nelegalūs ginklai

NAUJAUSI KOMENTARAI

KVAILYS

KVAILYS portretas
NEZINO KUR DIETI GERIAU REIKEJO GEREMS TIKREMS VYRAMS DOVANOTI

G

G portretas
JOOOO KIEK GERU DAIKTU

tomasevskio

tomasevskio  portretas
uznugaris ?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių