Vilniaus rajonas laukia turistų: atsidarė muziejų, nuomos dviračius

Penktadienį Vilniaus rajono Rūkainių seniūnijos Bareikiškių kaime duris atvėrė rekonstruotas poeto Vladislovo Sirokomlės muziejus. Drauge savo darbą pradėjo ir pirmasis Turizmo informacijos centras Vilniaus rajone.

Už bemaž milijoną litų ES lėšų buvo rekonstruotas muziejaus pastatas – autentiškas Bareikiškių dvarelis, kuriame 1853 – 1860 metais su šeima gyveno poetas. Tame pačiame pastate duris atvėrė Vilniaus rajono Turizmo centras.

Planuojama, jog artimiausiu metu bus įrengtas dviračiu nuomos punktas, o atnaujintas statinys taps turistų iš visos Lietuvos traukos vieta.

Susirinkusiems kalbėjusi Vilniaus rajono merė Marija Rekst pasidžiaugė, kad duris atvėręs atsinaujinęs muziejus ne tik priims poeto gerbėjus, bet ir suteiks informacijos norintiems keliauti po Vilniaus rajoną.

„V.Sirokomlė yra turizmo pradininkas Lietuvoje, juk tai jis išleido “Keliones po Lietuvą„. Tad visiškai normalu, kad jo muziejuje atidaromas turizmo centras. Kiekvienas apsilankęs čia sužinos, ką įdomaus galima pamatyti Vilniaus rajone“, - džiaugėsi merė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių