Vilniaus policija sustabdė neteisėtą knygų platinimą

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai baigė tirti ir teismui perdavė bylą dėl neteisėto užsienio leidėjo knygų platinimo.

Pasak policijos pranešimo, per ikiteisminį tyrimą bendradarbiaujant su bendrovės "Spauda" vadovybe ir internetinio tinklalapio ebay.com administracija išaiškinta ir užkardyta nusikalstama veikla neteisėtai platinant svetimu prekių pažymėtų ženklu tarptautinių bendrovių produkciją be leidimo.

Pareigūnų teigimu, tiesiog nuo spaustuvės linijos buvo grobiamos knygos ir vėliau sandėliuojamos. Knygas mėginta platinti užsienyje internetu už dvigubai mažesnę nei rinkos kainą.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatytas ir sulaikytas spaustuvės darbuotojas 27-erių R.P. Atliekant kratą jo gyvenamojoje vietoje rasti įkalčiai (knygos), įrodantys jo nusikalstamą veiką.
Baudžiamasis kodeksas numato atsakomybę už svetimo prekių ar paslaugų ženklo naudojimą. Už šios veikos padarymą gresia bauda nuo 130 iki 65 tūkst. litų, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių