Vilniaus policija smailina plunksną

Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato interneto svetainėje sausos kriminalinių įvykių suvestinės kartais virsta trumpais apsakymais.

Portalas diena.lt pateikia nekoreguotą Vilniaus miesto 5-ojo policijos komisariato pranešimą.

Vagiliauti sekėsi neilgai

Niekur nedirbantis J.M. (gim.1984 m.) kelias dienas „suko galvą“, kaip prasimanyti pinigų. Reikėjo atiduoti slegiančias skolas, nusipirkti skanesnio maisto, drabužių... Vasarą, norisi daugiau pramogų... Ir sugalvojo!

Iš draugo keletui dienų pasiskolino automobilį „Audi 100“, pasiruošė pjūklą metalui pjauti, sulaukė liepos 5-osios nakties ir apie 2.00 val. atsidūrė Vilniaus Pilaitės mikrorajone, Įsruties g. Vaikštinėdamas po kiemus, dairėsi, ieškodamas neprižiūrimų automobilių.

Pavyko rasti tinkamą - pajudinus automobilį signalizacija neįsijungė; žmonių aplinkui nebuvo matyti todėl, palindęs po automobiliu, J. M. nupjovė duslintuvo bakelį ir katalizatorių.

Viską nusinešė į savo automobilį ir „operaciją“ pakartojo vėl. Šįkart nupjovė „Ford“ duslintuvo bakelį ir katalizatorių. Pajutęs, kad reikėtų keisti „veiklos“ vietą, J.M. nuvažiavo į kitą gatvę ir pagrobė dar kelis duslintuvo bakelius ir kelis katalizatorius.

Patenkintas laimikiu, vyriškis pasikvietė talkon draugą (M. J., gim. 1984 m.) ir vogtą metalą atvežė į supirktuvę. Tuo įtariamojo sėkmė baigėsi.

Supirktuvėje abu vyriškius sulaikė sostinės penktojo ir šeštojo policijos komisariatų pareigūnai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR baudžiamojo kodekso 178 str. 1 d. (vagystė).


Šiame straipsnyje: policijasuvestinėpranešimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Comment

Comment portretas
O kas čia blogo jei policininkai parodo šiek tiek kūrybiškumo? Juk ne teismui ataskaitą rengia, o pranešimą spaudai. Man tai buvo visai smagu perskaityti :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių