Vilniaus policija gaudo nelegalus

Vykdydama nelegalios migracijos prevenciją, Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato viešosios policijos Migracijos tarnyba nuolat atlieka patikrinimus įvairiose įmonėse, įstaigose ir žmonių susibūrimo vietose.

Atliekant eilinį patikrinimą dėl neteisėtai esančių Lietuvos Respublikoje užsieniečių, Migracijos tarnybos pareigūnai sulaikė Ukrainos pilietį Roman Brych, kuris atvyko į Lietuvą turėdamas Šengeno šalies vizą ir neteisėtai dirbo Lietuvoje (minėta viza nesuteikia teisės užsieniečiui dirbti Lietuvos Respublikoje).

Pasibaigus vizos galiojimo laikui, užsienietis neišvyko  ir  Lietuvos Respublikoje gyveno neteisėtai. Už šį pažeidimą jam buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, R. Brych buvo įpareigotas nustatytu laiku išvykti iš Lietuvos, tačiau neįvykdė įpareigojimo išvykti ir gyveno Lietuvos Respublikoje neteisėtai. Nustatant R. Brych buvimo vietą ne kartą buvo tikrinamos galimos jo buvimo vietos, tačiau turimais adresais jo surasti nepavykdavo. R. Brych buvo sulaikytas šį mėnesį  ir  Migracijos tarnyba kreipėsi į Vilniaus miesto 2 apylinkės teismą dėl užsieniečio sulaikymo Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie LR VRM Užsieniečių registracijos centre, kol bus priimtas sprendimas dėl jo išsiuntimo iš Lietuvos Respublikos. Teismas patenkino Migracijos tarnybos teikimą.

Kirtimų gatvėje 57A, UAB „Vilniaus citra" teritorijoje, buvo sulaikytas Azerbaidžano pilietis Azar Hajiyev, kurio viza baigėsi šių metų liepos mėnesį. Kaip paaiškino pilietis, jis neturėjo pinigų bilietui sugrįžti į tėvynę. A. Hajiyev įpareigotas išvykti iš Lietuvos Respublikos.       

Migracijos tarnybos viršininko Gintaro Bagužio nuomone, skiriant ypatingą dėmesį užsieniečių neteisėtam buvimui Lietuvos Respublikoje užkardyti, tokios nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės priemonės turi būti atliekamos planingai.

Per aštuonis šių metų mėnesius jau atlikti 26 patikrinimai,  sulaikyti 137 neteisėtai gyvenantys Lietuvos Respublikoje užsieniečiai. Visi jie įpareigoti išvykti iš Lietuvos.

Policija tikisi geranoriškos visuomenės pagalbos, siekiant išaiškinti neteisėtai Lietuvoje gyvenančius užsieniečius. Tokio pobūdžio informaciją galima pateikti pasitikėjimo telefonu (8 5) 271 6050.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių