Vilniaus parduotuvėje uždrausta prekiauti beveik 60 kg produktų

Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba maisto prekių parduotuvėje „Aguonėlė“ (Aibės prekyba, UAB, Erfurto g. 1 G, Vilnius) uždraudė prekiauti senais, galimai nesaugiais maisto produktais, atsakingam asmeniui skyrė baudą.

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai minėtoje parduotuvėje atliko planinį patikrinimą ir ištyrė vartotojo pranešime nurodytą informaciją. Žmogus skundėsi, jog parduotuvėje ,,Aguonėlė" prekiaujama akcijiniais zefyrais, kurių tinkamumo vartoti terminas pasibaigęs. Vartotojo informacija pasitvirtino.

Patikrinimo metu rasta 9 pavadinimų (beveik 60 kg) įvairių maisto produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais, sustabdyta prekyba sultimis ir nektarais (35,5 l), kurie buvo nepaženklinti valstybine kalba.

Tikrinimo metu taip pat nustatyta bendrų higienos pažeidimų: buvo laiku nesurenkami ir neišimami iš prekybos maisto produktai (atliekos) su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais, blogai tvarkomi šalutiniai gyvūniniai produktai. Nebuvo sutarties dėl buitinių ir negyvūninės kilmės maisto atliekų tvarkymo. Pagalbinėse patalpose maisto produktai buvo netvarkingai sudėti, neatskirti nuo ne maisto prekių, šaldikliai padengti ledo sluoksniu, grindys nešvarios, rampoje laikomi pašaliniai daiktai - panaudota nešvari tara. Buitinėse patalpose nebuvo karšto vandens, neužtikrinta maisto produktų priėmimo kontrolė, neatliktas savikontrolės sistemos vidinis auditas.

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, uždrausta realizuoti maisto produktus su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais, nurodyta juos sunaikinti specializuotoje utilizavimo įmonėje ir sustabdyti prekybą maisto produktais, nepaženklintais valstybine kalba. Atsakingam įmonės asmeniui surašytas Administracinių teisės pažeidimų protokolas ir paskirta bauda. Dėl dažnų ir pagrįstų vartotojų skundų įmonė priskirta padidintos rizikos grupei, jos veikla bus kontroliuojama griežčiau ir dažniau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

keista

keista portretas
kad nevyksta Maximose planiniu patikrinimu..

auksė

auksė  portretas
o kas ten perka - tik pensininkai ,tai juos ir nuodija senais ir visokiais maistui netinkamais produktais .Tam ji ir atidaryta ,kad suvežti visas netinkamas atliekas .Toje parduotuvėje nėra ką pirkti aplamai ,ten turi tokios komisijos pastoviai tikrinti .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių