Iš Vilniaus oro uosto - skrydžiai su „Estonian Air“

Vilniaus oro uoste dar vienas žaidėjas plečia skrydžių žemėlapį. Estijos skrydžių bendrovė „Estonian Air“ ketina plėsti savo bazę Vilniaus oro uoste ir ateityje čia laikyti iki trijų lėktuvų.

Iki šiol skraidinusios į Taliną ir Amsterdamą, Estijos oro linijos išplėtė skrydžių žemėlapį ir pradėjo keleivius skraidinti į Stokholmą, o nuo gruodžio žada skrydžius į Milaną. „Estonian Air“, Vilniaus oro uoste užimančios kelis procentus rinkos, kitąmet žada atsiriekti iki 7 nuošimčių.

Estijos oro linijos plėtrai pasirinkusios Vilnių neneigia, kad plėtros ėmėsi po „Star1“ bankroto.

„Kaip greitai plėsis Estijos oro linijos ir keleivių srautai, nuo to priklausys ir mūsų plėtra. Ar greitai mes bazuosime du lėktuvus, ar tris lėktuvus Vilniuje – tai lems tik tai, kiek bus populiarūs skrydžiai“, – kalbėjo „Estonian Air“ prezidentas ir generalinis direktorius Andrusas Aljasas.

Estai, tikindami, kad Vilniuje neužpildyta skraidančiųjų niša, laukia keleivių skaičiaus augimo, mat Estijoje vienam žmogui tenka kiek daugiau nei vienas skrydis, Latvijoje – beveik du, o Lietuvoje –vos pusė skrydžio vienam gyventojui. Artimiausiu metu estai žada dar vieną tiesioginių skrydžių liniją, tiesa, neatskleidžia kur.

Šiuo metu „Estonian Air“ Vilniaus oro uoste laikys vieną lėktuvą, o per kelerius metus čia žada laikyti 2–3 lėktuvus ir pasiūlyti naujų krypčių.

„Estonian Air“ iš viso turi 7 nuomojamus lėktuvus.


Šiame straipsnyje: Estonian Air

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių