Vilniaus oro uostas skatins keleivius vertinti taksi paslaugas

Tarptautinis Vilniaus oro uostas (TVOU) skatins keleivius vertinti taksi paslaugas. Tai daryti ketinama, siekiant spręsti kylančias problemas dėl nekokybiško taksi besinaudojančių keleivių aptarnavimo, rašoma pranešime spaudai.

„Vilniaus oro uostas nėra atsakingas už trečiųjų šalių, tokių kaip taksi vežėjų, teikiamas paslaugas, tačiau sulaukiame nemažai keleivių nusiskundimų būtent dėl naudojimosi taksi paslaugomis: sumokėta nepagrįstai didele kaina, neišrašomais kvitais, neįjungiamais taksometrais“, – sako TVOU generalinis direktorius Tomas Vaišvila.

Jis pastebi, kad tokių problemų sprendimas yra įmanomas tik analizuojant realias žmonių patirtas situacijas, o ne klausantis visuomenėje sklaidančių gandų. Todėl TVOU nusprendė inicijuoti akciją „Sąžiningas taksi“, kuri paskatintų žmones vertinti ir pranešti apie taksi paslaugas kelionės iš ir į oro uostą metu.

Pastabas ir pasiūlymus dėl taksi paslaugų teikimo keleiviai kviečiami išsakyti užpildant anketą Vilniaus oro uosto svetainėje (adresu www.vno.lt/taxi) arba siunčiant laišką į Vilniaus oro uostą. Visos keleivių išsakytos pastabos ir pasiūlymai bus perduoti Vilniaus miesto savivaldybės Eismo organizavimo skyriui ir kitoms institucijoms, kurios rūpinasi taksi paslaugomis Vilniaus mieste.

Oro uosto generalinis direktorius pabrėžia, kad Vilniaus miesto patrauklumas turistams ir Lietuvos žmonėms turi būti bendras visų tikslas: „Vilniaus oro uostas kviečia taksi įmones, kelionių agentūras, žiniasklaidos priemones ir visus piliečius prisijungti prie akcijos, ją viešinant“. Jo teigimu, tai neabejotinai turės naudos ne tik taksi paslaugų rinkos įvaizdžio gerinimui, bet ir Lietuvos sostinės įvaizdžio gerinimui.

Taksi automobiliuose TVOU pasiūlė užklijuoti lipdukus su šūkiu „Sąžiningas taksi. Prašome įvertinti taksi paslaugas“. Tikimasi, kad ši iniciatyva padės TVOU kartu su Vilniaus miesto savivaldybe ir taksi paslaugas teikiančiomis įmonėmis rasti priemones sudrausminti nesąžiningus vairuotojus.

Taksi yra populiariausia viešojo transporto priemonė kelionei iš ir į oro uostą. Šiuo metu prie Vilniaus oro uosto stovėjimo vietas nuomojasi keturios taksi įmonės: "Pigus taksi", “Merselita”, “M&N Logistics” ir “VIP taksi”. Telefonu Vilniaus oro uosto keleiviai gali išsikviesti ir bet kurios kitos taksi įmonės ekipažą. Vienu metu prie oro uosto yra sudarytos sąlygos dirbti 45-iems taksi automobiliams.


Šiame straipsnyje: taksivilniaus oro uostas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vietinis

Vietinis portretas
Eikite velniop su tais savo taxi.Buvo man istorija viena karta,parskridau i lietuva is ES,ir manes turejo atvaziuoti pasiimti,bet zmogus nepazinojo vilniaus ir pasiklydo,tai zinojo kaip rasti katedra tik.O as kaip skubedamas galvojau lipsiu i taksa ir nuleksiu,iki katedros yra apie 4km,ir taksi uz tai uzsiprase 70lt!!!Uz 4km,as priejas paklausiau kiek mazdaug kainuos iki katedros,o ten stovejo grupele taksistu gal 10 kokiu,visi choru kaip susitare be 70 nevesim..Tai kas ten gali vaziuot su jais?Vokietijoi mersai siu metu pigiau vezioja,o cia dar passatai kazkokie pasene.Ir dar atkreipiau toki dalyka,kad masinos vos ne visos neplautos,apdulkejusios,salonai prarukyti ir nesvarus.Zodziu vilniaus taksi paslaugomis naudojuosi paskutini karta...

aiste

aiste portretas
Tokie straipsniai tik juoka kelia. Praejusia vasara grizau i Vilniu, drauge dave trumpaji taxi numeri ir perspejo nesesk i taxa prie oro uosto. Kadangi buvo ankstus rytas, niekas nekele ragelio kai skambinau duotuoju numeriu. Nuejau paklausti kiek kainuos iki autobusu stoties, man taip pasake 70 litu, nu galvoju cia tai pavaro chiebra. Veliau prisiskambinau duotuoju numeriu ir vyrukas pavezejes mane iki stoties paprase TIK 7 litus. Tai kur teisybe, aferistai ten .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių