Vilniaus miesto tarybos sekretoriatui vadovauja M.Butkienė

Vilniaus miesto tarybos sekretoriatui antrą dieną vadovauja Margarita Butkienė. Akivaizdu, kad buvęs sekretorius Arūnas Totoraitis prarado Vilniaus mero Viliaus Navicko pasitikėjimą.

Dingo prieš dvi savaites

Vilniaus meto tarybos sekretorius – politinio pasitikėjimo pareigybė, kuriai užimti neskelbiamas joks konkursas. Į šią darbo vietą skiriamas tik valdžios pasitikėjimą turintis ir šios kadencijos metu konservatorių partijai prijaučiąs asmuo.

Beveik metus šis postas bei 5,5 tūkst. litų neatskaičius mokesčių alga buvo skiriama A.Totoraičiu. Tačiau šis pastarąsias pora savaičių savivaldybėje nebesirodė. Pasklido kalbos, kad jį meras spiria iš savivaldybės. Kiti antrino, esą tarybos sekretorius serga.

Šios savaitės pradžioje A.Totoraitis savivaldybėje pasirodė vilkįs laisvalaikio apranga, nors anksčiau dėvėdavo tik kostiumą. Kitą dieną po mero priimamąjį jau sukiojosi M.Butkienė, tikslindamasi savo pareigas. Tai ir buvo pirmoji tarybos sekretorės darbo diena.

Koją pakišo turgus?

Portalas pasiteiravo miesto mero, kuo jam neįtiko A.Totoraitis, tačiau V.Navickas atleidimo motyvų komentuoti nepanoro. Tačiau savivaldybė darbuotojų nuomone, priežasčių atleisti tarybos sekretorių buvo į valias. Mat šis esą ne itin rūpinosi tiesioginėmis pareigomis – pasiruošimu tarybos posėdžiams. Daugiau dėmesio skyręs bendrovei „Kalvarijų turgus“, kurios valdybai vadovavo.

Ši bendrovė, iš prekiautojų per mėnesį surenkanti po kelis šimtus tūkstančių litų, A.Totoraičius esą buvusi miela ir dėl kitos priežasties – ten turgaus kontrolierių viršininku įdarbintas jo uošvis Stasys Kasaitis. Vos tik stojo „Kalvarijų turgaus“ valdybai vadovauti A.Totoraitis, jo uošviui alga šoktelėjo dvigubai – esą iki 6 tūkst. litų „ant popieriaus“.

Artima konservatorių ideologijai

Į naująją tarybos sekretorę valdžia deda daug vilčių. Mat V.Navickas tikina apie M.Butkienę girdėjęs nemažai gerų atsiliepimų.

„Ji dirbo su mūsų partijos, Tėvynės sąjungos, projektais. Aš pasiklausiau tų žmonių, kurie kartu su M.Butkiene dirbo – apie ją tik geros rekomendacijos. Ji - bendraujanti, komunikabili, suprantanti, įsiklausanti. Manau, kad ir su šiomis pareigomis susitvarkys – juk pati apsisprendė čia ateiti“, - sakė V.Navickas.

M.Butkinė prieš ateidama vadovauti savivaldybės tarybos sekretoriatui, dirbo leidybos srityje. Ji tikina nepriklausanti konservatorių partijai, tačiau pažiūromis artima konservatorių partinei ideologijai. M.Butkienė atskleidė, kad priešrinkiminiu laikotarpiu yra dirbusi ir Seimo viešųjų ryšių tarnyboje.

„Man vadovavimas tarybos sekretoriatui - nauja sritis, tačiau yra daug žmonių, kurie pasiruošę man padėti: pradedant sekretoriato darbuotojais baigiant pačiu meru. Turiu nemenką vadovaujančio darbo patirtį, todėl manau, kad su naujomis pareigomis susitvarkysiu“, - tikino M.Butkienė.


Šiame straipsnyje: margarita butkiene

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių