Vilniaus miesto savivaldybė perima Sapiegos ligoninę

Vilniaus miesto savivaldybė, vykdydama Vyriausybės nutarimą dėl sveikatos priežiūros įstaigų ir paslaugų restruktūrizavimo, iš apskrities nuo liepos 1 dienos perima sostinės Sapiegos ligoninės dalininko teises, pareigas ir turtą.

Savivaldybės darbuotojai šiuo metu vykdo teisės aktuose numatytus veiksmus perimti ligoninę, nepaistant besipriešinančių buvusio ligoninės direktoriaus Gedimino Rimdeikos ir Vilniaus miesto tarybos nario Audriaus Butkevičiaus, trikdančių ligoninės darbą.

„Darome tai, kas numatyta įstatymuose perimant juridinį asmenį ir negalime komentuoti sprendimų, kuriuos priėmė apskritis prieš perduodama mums Sapiegos ligoninę. Deja vienokių ar kitokių interesų turintys asmenys trikdo ligoninės darbą kurstydami darbuotojus bei skleisdami tikrovės neatitinkančią informaciją“, - situaciją komentavo Vilniaus miesto savivaldybės Socialinių reikalų ir sveikatos departamento direktorius Gintaras Žandaravičius.

Anot departamento direktoriaus, šiuo metu laikinai vadovauti ligoninei yra paskirta ligoninės Vidaus ligų skyriaus reanimacijos ir intensyvios terapijos poskyrio vedėja Palma Aidukonienė, šį sprendimą priėmė apskrities administracija. Artimiausiu metu bus paskelbtas konkursas Sapiegos ligoninės direktoriaus pareigoms užimti.

„Savivaldybė vykdo priimtus sprendimus ir šiuo metu perima ligoninės dalininko teises, pareigas ir turtą. Darome viską, kad ligoninė dirbtų, o pacientai gautų visas jiems reikalingas paslaugas“, - sakė G. Žandaravičius.

Šiuo metu ligoninėje patvirtinta 340 etatų, numatyta, kad joje slaugos paslaugas gali gauti apie 90 pacientų, yra 40 terapijos ir 5 reanimacijos lovos.


Šiame straipsnyje: Sapiegos ligoninė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių