Vilniaus mero ir šalies premjero šeimose - nesutarimai

Vilniaus mokytojų namų kiemelyje įsikūrusi „Vasaros terasa“ sekmadienį pasidalijo į dvi stovyklas - ispanų ir olandų sirgalių.

Tą išduoda atributika, iškabinta arkoje prie pat įėjimo į kiemelį. Arką puošia balionai, spalvomis simbolizuojantys sekmadienio vakarą Pietų Afrikos Respublikoje susiremsiančias dvi futbolo komandas - Ispanijos ir Olandijos.

Panašu, kad futbolo čempionato finalas į dvi stovyklas padalino ne tik prisiekusius abiejų valstybių sirgalius, bet ir žymių Lietuvos politikų šeimas. Prie vieno stalo susėdę konservatoriai: premjeras Andrius Kubilius ir Vilniaus meras Vilius Navickas vilkėjo oranžine apranga, išduodančia, kad šie palaikys olandijos rinktinę. Tuo metu abiejų politikų žmonos pasipuošė raudonais ispanijos rinktinės sirgalių marškinėliais.

"Nuomonių skirtumai - tai ne problema. Žiūrime futbolą ir audringai kiekvienas sergame už savo favoritus", - šypsojosi V.Navicko žmona Jolanta.

Kiemelyje olandų sirgaliai rinkosi dar gerokai prieš rungtynes – apie 18 val. Jau tada jie gaivinosi alumi ir buvo puikiai nusiteikę. Olandai tiki saviškių pergale Pasaulio futbolo čempionato finale. Auksas – štai ko jie laukia iš Olandijos nacionalinės rinktinės futbolininkų.

„Olandai čempionate nedemonstruoja tikrojo olandiškojo futbolo, tačiau tai, kaip jie žaidžia, neša pergales. Tegu vyrai taip eina ir toliau“, - šypsojosi „Vasaros terasoje“ rungtynių laukiantis olandas Paulas.

Oranžiniais marškinėliais vilkintys Olandijos sirgaliai nusiteikę azartiškai ir šventiškai. Jie pažadėjo, kad sekmadienio vakarą Vilnius plyš nuo vuvuzelų. „Štai taip“, - pūsdamas į čempionato simboliu tapusią ilgą dūdelę pademonstravo Paulas.

„Vasaros terasai“ vadovauja ispanas, prie kurio organizuojant pirmojo abiejų šalių patekimo į finalą paminėjimą prisidėjo ir Ispanijos bei Nyderlandų ambasados. Nuošalyje neliko ir kavinė „Cozy“, vadovaujama aukščiausio olando Lietuvoje.

Ši marga tarptautinė kompanija raudonomis ir oranžinėmis spalvomis išmargins visą Mokytojų namų kiemelį, o susirinkusius užkrės sportiniu azartu. Apsilankyti futbolui skirtame vakare pažadėjo ir Ispanijos Karalystės ambasadorius Lietuvoje, daugelis kitų viešumoje dažnai matomų užsieniečių. Į kiemelį dar gerokai prieš rungtynių pradžią buvo užsukęs ir dainininkas, grupės „Inculto“ lyderis Jurgis Didžiulis.

Dviejų bendruomenių vakaras prasidėjo apie 17 val. Iki futbolininkų susirėmimo „Vasaros terasoje“ koncertuos ispanų muzikos grupė „Salerosa“. Žadama, kad virėjai visus susirinkusius vaišins ispaniškos virtuvės pasididžiavimu –  paelja.

Raudona ar oranžinė – sekmadienį privalės pasirinkti kiekvienas „Vasaros terasos“ svečias. Pasaulio futbolo čempionato finalinių rungtynių tarp Olandijos ir Ispanijos rinktinių transliaciją Mokytojų namų kiemelyje žiūrės ir ministras pirmininkas Andrius Kubilius su Estijos premjeru Andrusu Ansipu. A.Kubilius neslepia simpatijų olandų ekipai.

Kad ir kas belaimėtų, Pasaulio futbolo čempionatą palydėti bus galima šokiuose, kurie „Vasaros terasoje“ prasidės vos nuaidėjus teisėjo švilpukui, skelbsiančiam rungtynių baigtį.

Staliukai į finalinės futbolo šventės stebėjimą Mokytojų namų kiemelyje nerezervuojami. Kas bus pirmesnis, tas ir įsilies tarp audringų ispanų ir olandų sirgalių.


Šiame straipsnyje: pasaulio futbolo čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių