Vilniaus mero ir jo svitos kelionė į Kiniją kainavo 14 tūkst. litų

Nors buvo žadėta, kad Vilniaus valdžios kelionė į Kiniją miestui nekainuos nei lito, visgi iš biudžeto komandiruotei atriekta 14 tūkst. litų. Esą tai menkutė dalis, lyginant su išlaidomis, kurias apmokėjo Kinija.

Išvyko net su antromis pusėmis

Portalas rašė, kad parėjusią savaitę Vilniaus meras Vilius Navickas su žmona bei dar 9 asmenimis visą savaitę viešėjo Kinijoje. Ten vyko tarptautinė susigiminiavusių miestų konferencija. Į tolimą kelionę V.Navickas susiruošė ne vienas – su žmona Jolanta bei nemenka palyda.

Kartu vėlyvą šeštadienio rytą į Kiniją per Suomiją išskrido ir vicemeras Romas Adomavičius, savivaldybės konservatorių frakcijos vadovas Raimundas Alekna su žmona Dalia, savivaldybės Užsienio ryšių skyriaus vedėjas Žilvinas Abaravičius, savivaldybės bendrovės „Vilniaus kapitalinė statyba“ direktorius Renatas Dūdonis ir dar keturi verslininkai, nieko bendra neturintys su Vilniaus miesto savivaldybe. Jų tarpe – Lietuvos-Kinijos prekybos asociacijos generalinis direktorius Rokas Radvilavičius, asociacijos tarybos narys Zhao Xinzhen, bendrovės „E.L.L. Nekilnojamas turtas“ generalinis direktorius Aidas Blėda ir bendrovės „Ditis“ vadovas Ričardas Sablovksis.

Prieš savaitę savivaldybės Rinkodaros ir viešųjų ryšių skyrius tvirtino, kad iš miesto biudžeto lėšų apmokama tik mero, vicemero, konservatorių frakcijos seniūno bei Užsienio ryšių skyriaus vedėjo kelionė. Tačiau esą ir šias išlaidas vėliau turėjo apmokėti kviečiančioji pusė – konferencijos Kinijoje organizatoriai. Politikų žmonos bei verslininkai komandiruotės išlaidas esą dengėsi patys. 

Žadėjo, kad miestui nieko nekainuos

Antradienį paaiškėjo, kad dalį Vilniaus valdžios kelionės išlaidų teko apmokėti ir iš miesto biudžeto. Nepaisant to, kad savivaldybės biudžetas kiauras kaip rėtis, kad valdžią slegia šimtamilijoninės skolos bendrovėms už tiekiamas būtiniausias paslaugas, komandiruotei buvo atrėžta 14 tūkst. litų.

V.Navicko tikinimu, šios išlaidos Vilniui atsipirks su kaupu. Mat Kinijos plėtros bankas parodė susidomėjimą nacionalinio stadiono finansavimu. Kitos bendrovės taip pat esą domisi investicijomis ne tik Vilniuje, bet ir Lietuvoje, vystant infrastruktūros objektus.

„Mums yra daug ko iš jų pasimokyti ekonomikos, metro, transporto sistemų srityse. Daugeliui gali atrodyti, kas ta Kinija. Tačiau jie vystosi labai sparčiai, remdamiesi mokslu, naujomis technologijomis. Verta pabrėžti, kad daugelis pasaulio miestų savivaldybių jau turi ten atstovybes, jos dirba ieškant kontaktų, bendradarbiavimo ekonomikoje, finansuose. Kas galvoja apie ateitį, galvoja apie bendradarbiavimą su Kinija. Jūsų ir mūsų bendradarbiavimas gali būti tam tikru tiltu ir Lietuvos ekonomikoje“, - teigiamas komandiruotės puses vardijo meras.


Šiame straipsnyje: NavickasKomandiruotės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių