Vilniaus mero atkirtis: atvėskite, premjere

Ministrui pirmininkui Andriui Kubiliui pareiškus, kad Vilniaus miesto savivaldybei nesusitvarkant su šilumos ūkiu gali tekti įvesti tiesioginį valdymą, sostinės meras Artūras Zuokas atsikirto premjerui siūlydamas atvėsti.

Komentuodamas A.Kubiliaus teiginius, Vilniaus vadovas teigė: „Siūlyčiau premjerui šiek tiek atvėsti ir užsiimti tais dalykas, kas jam pridera pagal Konstituciją ir kompetenciją.  Pirmiausia  siūlau jam pasiekti, kad būtų sumažintos dujų kainos Lietuvai ir kad šalyje dujų kaina nebūtų didžiausia, lyginant su aplinkinėmis valstybėmis. Antra, linkėčiau daugiau dėmesio skirti įvykdyti jo paties pateiktos Vyriausybės programos dalį – padidinti biokuro naudojimą ir sumažinti dujų naudojimą nuo 80 iki 40 proc.“

Mero teigimu, įvykdžius šiuos darbus būtų padėtas pagrindas šildymo kainų Vilniuje mažinimui.

Anot A.Zuoko, dar praėjusių metų rugpjūčio mėnesį savivaldybė buvo pateikusi Vyriausybei pasiūlymą, kaip 17 proc. sumažinti šildymo kainas. „Tačiau ministras A.Sekmokas suvėlė viską taip, kad nesugebėjo nieko padaryti, - kaltinimais mėtėsi sostinės vadovas. – Gegužės mėnesį mes pasiūlėme planą centralizuoti kuro užpirkimą, pagal kurį būtų galima piginti kurą, dujas ir biokurą. Energetikos ministerija net nesugebėjo atsakyti. Rugsėjį Vyriausybei pateikėme dar vieną siūlymą, kaip šilumos ūkyje paskatinti biokuro naudojimą, iki šiol neturime jokio atsakymo“.

Baigdamas komentuoti susidariusią konfliktinę situaciją tarp Vyriausybės ir Vilniaus miesto vadovų, A.Zuokas pasiūlė A.Kubiliui „susimažinti rezidencijos plotą, jei jau taip šildymo kainos kankina“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

liaudies balsas

liaudies balsas portretas
zuokeli,mazyli,atvesk pats!

Premjerui

Premjerui portretas
Gal ir teisingai, nesikiškite, zuokulas žino ką daro, savo rinkėjams šilumą sumažino ir algas padidino...

njn

njn portretas
naglas vagis.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių