Vilniaus meras tikisi: per gėjų eitynes neramumų nekils

Dėl gausaus savaitgalį vyksiančio renginių skaičiaus didelių problemų ir iššūkių neturėtų kilti, mano sostinės meras, konservatorius Vilius Navickas, pabrėžęs, kad policija yra pasiryžusi skirti "reikiamas pajėgas".

"Mes dalyvavom susitikimuose su policijos atstovais, (...) mums patvirtinta, kad reikiami resursai ir pajėgos bus užtikrintos. Taip kad tiems žmonėms, kurie atliks tą dieną pareigą, didelių problemų ir didelių iššūkių neturėtų kilti", - tvirtino V.Navickas.

Be Europos dienai paminėti skirtų Užsienio reikalų ministerijos (URM) ir Vilniaus savivaldybės organizuojamų renginių, šeštadienį sostinėje taip pat vyks seksualinių mažumų eitynės "Už lygybę", o sekmadienį - Lietuvos rusų sąjungos organizuojama eisena 65-ųjų Antrojo pasaulinio karo pabaigos metinių proga.

Savaitgalį Vilniuje organizuojamais Europos dienai skirtais renginiais taip pat bus paminėtos Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos, tarptautinė Raudonojo kryžiaus ir Lietuvos muitinės įkūrimo dienos.

Pasak mero, šeštą kartą vyksiančių Europos dienos renginių metu planuojamos restoranų, amatininkų, knygų ir meno galerijų mugės, vyks tarptautinis pučiamųjų instrumentų orkestrų festivalis "Skambėkite trimitai", Lietuvos muitinės sulaikytų prekių aukcionas.

"Džiugu, kad ne tik duona, dešrelėmis ir alum galėsim nudžiuginti vilniečius, bet kad daugelis atėjusių galės išsirinkti ir nusipirkti knygą", - spaudos konferencijoje antradienį sakė V.Navickas.

Mero teigimu knygų mugėje ketina dalyvauti 26 leidyklos, kurios tarybos sprendimu buvo atleistos nuo rinkliavos mokesčio.

Pasak spaudos konferencijoje dalyvavusio URM informacijos ir viešųjų ryšių departamento direktoriaus Rolando Kačinsko, projektu "Lietuva - Europos žvaigždutė" siekiama "skatinti Lietuvos žmonių europietišką tapatybę".

"Lietuvos žmonės mūsų šalies narystę ES vertina palankiai. (...) Bet kartu mes pastebim, kad kartais tas požiūris į ES būna materialus. (...) Mūsų tikslas yra skatinti Lietuvos žmonių europietišką tapatybę", - kalbėjo URM atstovas.

Jo teigimu, Europos diena bus minima 26 Lietuvos miestuose.

Oficialus šventės atidarymas numatomas penktadienį 16 valandą. Daugiausiai renginių vyks Lukiškių ir Kudirkos aikštėse bei Odminų skvere.


Šiame straipsnyje: gėjų eitynėsGėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių