Vilniaus meras su svita savaitei išvyko į Kiniją

Nepaisant savivaldybę krečiančių milijoninių skolų valdininkų komandiruotės į egzotiškas šalis tęsiasi. Šeštadienį Vilniaus meras Vilius Navickas su dar 10 žmonių delegacija išvyko į Kiniją, kur vyks tarptautinė susigiminiavusių miestų konferencija.

Į tolimą kelionę V.Navickas susiruošė ne vienas – su žmona Jolanta bei nemenka palyda. Kartu vėlyvą šeštadienio rytą į Kiniją per Suomiją išskrido ir vicemeras Romas Adomavičius, savivaldybės konservatorių frakcijos vadovas Raimundas Alekna su žmona Dalia, savivaldybės Užsienio ryšių skyriaus vedėjas Žilvinas Abaravičius, savivaldybės bendrovės „Vilniaus kapitalinė statyba“ direktorius Renatas Dūdonis ir dar keturi verslininkai, nieko bendra neturintys su Vilniaus miesto savivaldybe. Tarp jų Lietuvos-Kinijos prekybos asociacijos generalinis direktorius Rokas Radvilavičius, asociacijos tarybos narys Zhao Xinzhen, bendrovės „E.L.L. Nekilnojamas turtas“ generalinis direktorius Aidas Blėda ir bendrovės „Ditis“ vadovas Ričardas Sablovksis.

Savivaldybės Rinkodaros ir viešųjų ryšių skyrius tvirtina, kad iš miesto biudžeto lėšų apmokama tik mero, vicemero, konservatorių frakcijos seniūno bei Užsienio ryšių skyriaus vedėjo kelionė. Kiek tiksliai atsieis šių komandiruotė mokesčių mokėtojams – savivaldybė turėtų patikslinti po pietų. Tiesa, šias išlaidas esą vėliau apmokėti ketina kviečiančioji pusė – konferencijos Kinijoje organizatoriai. Politikų žmonos bei verslininkai komandiruotės išlaidas esą dengiasi patys. 

Įdomu tai, kad Guangžou mieste vyksiančios tarptautinės susigiminiavusių miestų konferencijos pradžia numatyta tik trečiadienį, lapkričio 11 d., ir turėtų trukti iki lapkričio 14 dienos. Tuomet kodėl gausi delegacija iš Vilniaus į Kiniją susiruošė jau šeštadienį, penkiomis dienomis anksčiau?

Savivaldybės Rinkodaros ir viešųjų ryšių skyriaus išplatintame pranešime teigiama, kad oficialūs susitikimai su Kinijos verslininkais suplanuoti nuo pat praėjusio sekmadienio. Vakar, lapkričio 8 dieną, delegacija turėjo susitikti su Lietuvos ambasadoriumi Kinijoje Roku Bernotu, Prekybos atašė Gvidu Kerušausku. Šiandien numatytas susitikimas su Kinijos plėtros banko vadovais ir Pekino statybų investicijų ir plėtros kompanija. Ketinama aptarti galimas kinų kompanijų investavimo į Vilnių galimybes.

Apie kelionę į Kiniją V.Navickas prakalbo prieš daugiau nei mėnesį. Tąkart surengtoje spaudos konferencijoje meras tikino, kad verslo mugė Guangdžou mieste vadinama vartais į Kinijos rinką. Esą Kinijoje bus ieškoma investuotojų, galinčių bendradarbiauti su Vilniaus verslo bendrovėmis bei prisidėti prie Vilniaus miesto savivaldybės vykdomų projektų, kuriems verkiant trūksta finansavimo.


Šiame straipsnyje: NavickasKomandiruotės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių