Vilniaus meras kritikuoja teismo sprendimą neleisti gėjų eitynių

Sostinės meras Vilius Navickas sukritikavo teismo sprendimą uždrausti seksualinių mažumų eitynes Lietuvos sostinėje.

Pasak mero, teismo sprendimas parodė, kad Lietuva "dar kaustoma baimės ir nepasitikėjimo - tiek kitaip mąstančiais, tiek savo jėgomis".

"Vilnius išlaikė demokratijos ir tolerancijos egzaminą, Lietuva - kol kas ne", - ketvirtadienį pareiškė valdantiesiems konservatoriams atstovaujantis Vilniaus meras.

V.Navicko nuomone, Lietuva suklupo "per mūsų šalies Konstitucijoje įteisintą tolerancijos ir pagarbos žmogaus teisėms egzaminą".

"Manau, kad šiandien turime atsakyti į klausimą, kam naudinga įkaitinti ir supriešinti visuomenę? Kodėl jau beveik nuo metų pradžios buvo kurstomos aistros, žadinamos destruktyvios nuotaikos? Kam naudinga, kad Lietuva visoje Europoje garsėtų kaip homofobiška ar saugumo negalinti užtikrinti valstybė?", - klausiama mero pareiškime.

Vis dėlto V.Navickas sako tikįs, kad "ilgai netruks, kol atsikvošėsime ir įvertinsime savo klaidas".

"Po kelerių metų mūsų šalyje turbūt bus įvykęs ne vienas mitingas ar eitynės - tarp jų ir netradicinės orientacijos žmonių, į kurias visuomenė reaguos adekvačiai, nesureikšmindama ir nesukeldama ažiotažo. Taip vyksta visoje Europoje, įskaitant ir mūsų kaimynus latvius ir estus. Esu tikras, kad Lietuva išmoks šiandienos pamokas", - teigė meras.

Atsižvelgdamas į generalinio prokuroro perspėjimus dėl galimų neramumų, Vilniaus apygardos administracinis teismas trečiadienį sustabdė Vilniaus valdžios išduoto leidimo šeštadienį rengti seksualinių mažumų eitynes galiojimą. Apeliacinį skundą Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas ketina nagrinėti penktadienį.


Šiame straipsnyje: gėjų eitynėsGėjaiNavickas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių