Vilniaus mažasis teatras būsimam sezonui žada 4-5 premjeras

Valstybinis Vilniaus mažasis teatras (VVMT) ateinantį sezoną žiūrovams planuoja pristatyti keturias arba penkias premjeras.

Pasak teatro atstovo Andriaus Jevsejevo, žiūrovai galės pamatyti dar praeito sezono pabaigoje pradėtą rodyti režisieriaus Artūro Areimos spektaklį „Amfitrionas“ pagal Peterio Hackso pjesę.

"Kitą sezoną pradedame iš esmės tuo, kuo pabaigėme praėjusį sezoną. Mes praėjusio sezono pabaigoje pristatėme premjerą - A.Areimos "Amfitrioną". Buvo parodyti tik trys spektakliai, taigi rugsėjo pradžioje jis bus rodomas kaip premjera", - BNS sakė A.Jevsejevas.
Pasak pašnekovo, šiuo metu režisierius ir aktorius Kirilas Glušajevas repetuoja Maksimo Gorkio „Vasą Železnovą“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliks Eglė Gabrėnaitė. Šio spektaklio laukiama iki Naujųjų metų.

„Šios pjesės yra du variantai. Vienas yra toks, kurį M.Gorkis rašė dar iki savo persivertimo į socialistinį komunistinį herojų, o kitas yra perrašytas pagal jo naujus įsitikinimus. Taigi mes darome pirmąjį variantą, kurį mums pavyko labai sunkiai gauti. Jis buvo neverstas ir neleistas, o tik seniai statytas Klaipėdoje, taigi mes perrašinėjome senus tekstus. Tai yra praktiškai niekieno neskaitytas tekstas“, - pasakojo A.Jevsejevas.

Trečiąja premjera, pasirodysiančia iki metų pabaigos, turėtų būti aktoriaus ir režisieriaus Evaldo Jaro spektaklis vaikams darbiniu pavadinimu „Mama katinas“. Šis spektaklis pasakos apie tėvų netekusią žuvėdrą, kurią augino katinas ir mokė skraidyti.

Po Naujųjų metų spektaklį turėtų statyti teatro meno vadovas, režisierius Rimas Tuminas. Pasak A.Jevsejevo, planuojama, kad tai turėtų būti arba Williamo Shakespeare'o, arba Antono Čechovo pjesės pastatymas. Šios premjeros laukiama pavasario viduryje. Taip pat svarstoma galimybė šį sezoną pasikviesti režisierių iš užsienio, tačiau šiuo klausimu vis dar vyksta derybos.

VVMT yra įkurtas 1990 metais. 1997 metais jam suteiktas valstybinio teatro statusas. 1999 metais už nuopelnus Vilniaus miestui jis apdovanotas garbingu sostinės savivaldybės apdovanojimu - šv. Kristoforo statulėle.



NAUJAUSI KOMENTARAI

karoliniskes

karoliniskes portretas
Sveiki vilnieciai! Radau labai gera puslapiuka – manokaroliniskes.lt – visa reikalinga informacija, naujienos, forumai karoliniskiu mikrorajono gyventojams, uzeikit!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių