Vilniaus lindihopo maratonas tęsiasi jau 23 valandas

Penktadienio vakarą startavusiam antrajam tarptautiniam lindihopo maratonui, regis, nėra pabaigos. Pagerinęs praeitų metų 16 valandų rekordą, jis toliau tęsiasi.

Kaip teigė renginio organizatoriai, maratone norą šokti pareiškė šešiolika porų. Pernai jų buvo vienuolika.

"Jie šoka jau 23 valandas, ir neatrodo, kad tuoj kris. Atvirkščiai - jie puikiai laikosi!" - neįtikimais šokėjų rezultatais džiūgavo renginio organizatorė Giedrė Paplaitytė. Anot jos, tarp stipriausių yra viena ukrainiečių pora, dvi lietuvių ir viena mišri - partneris amerikietis, o mergina lietuvė. Tarp stipriausių yra ir praeitų metų nugalėtojai - šešiolika valandų šokusi lietuvių pora.

Kaip pasakojo G.Paplaitytė, per visą maratoną išvengta traumų, tačiau tik ne vaidybos. "Kelios poros vaidino, imitavo šokį, tad teko nutraukti arba sudrausminti", - maratono įspūdžiais dalijosi mergina.

Šokėjams yra skiriamos 10 minučių pertraukos kas valandą, per kurias atliekami masažai ir greitai pavalgoma.

Nors daugelis porų pasidavė po trijų valandų arba įveikę pernai metų rekordą - šešiolika, poros nustebo atsikėlusios šeštadienio rytą ir pamačiusios, kad dar yra šokėjų, mikliai trypiančių lindihopą.

Paklausta, kaip atsilaiko šokdami 23 valandas be normalaus poilsio, G.Paplaitytė tik gūžteli pečiais. "Tikriausiai tai užsigrūdinę lindihopo šokiui žmonės", - svarstė viena organizatorių.

Per maratoną buvo apsikeičiama partneriais, sugalvojama įvairių pramogų, tokių kaip knygos skaitymas šokant ar citrinos laikymas tarp partnerių.


Šiame straipsnyje: lindyhopas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių