Vilniaus lindihopo maratonas kviečia šokti iki paskutiniųjų

Ar pajėgtumėte keliolika valandų trypti lindihopą, kaip tai darydavo amerikiečiai 1930-aisiais? Jei taip - įrodykite šį vakarą Vilniaus lindihopo maratone.

Skambanti lindihopo muzika ir vienuolika porų, paskendusių šokio sūkuryje, - toks buvo pirmasis Vilniaus lindihopo maratonas. Koks jis bus šiemet, šviesos greičiu atėjęs ir tapęs tarptautiniu?

Dalyviai iš Rytų ir Vakarų

Klubo "Lindihop.lt" 2009-aisiais organizuotas renginys ne vienam tapo įsimintinu įvykiu, todėl amerikietiškų šokių kultūrą puoselėjantis klubas šiųmečiam renginiui pradėjo ruoštis iš anksto.

Organizatoriai džiaugiasi, kad pirmasis maratonas itin plačiai nuskambėjo ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Šiemet tikimasi dar daugiau nepertraukiamo šokio valandų.

2009-aisiais vykusiame maratone dalyvavo svečių iš Maskvos (Rusija) ir Kijevo (Ukraina).

"Pirmajame maratone šokėjai atvyko iš kelių šalių, o šiemet iš skirtingų užsienio valstybių dalyvių bus daug daugiau. Penktadienio vakarą prasidėsiančiame renginyje lindihopą tryps švedai, rusai, ukrainiečiai, lenkai ir kitų šalių piliečiai", - pasakojo viena renginio organizatorių Giedrė Paplaitytė.

Anot merginos, ukrainiečiai maratone - itin aktyvūs. Iš Kijevo atvykę lindihoperiai pirmu maratonu liko patenkinti ir neslėpė noro dalyvauti dar kartą.

"Mes laukiame šių draugų sėkmės", - aiškino G.Paplaitytė.

Vilniaus lindihopo maratonas yra išskirtinis renginys, nes dabar organizuojami lindihopų maratonai - retenybė. Organizatoriai jaučiasi novatoriais, prikeldami 1930-ųjų amerikiečių pramogą, kai netrūkdavo didelių organizuojamų šokių vakarų ar vaidinimų.

Lietuviai per daug pasyvūs

Anot G.Paplaitytės, nors tokių renginių užsienyje trūksta ir užsieniečiai sukaria iki kelių tūkstančių kilometrų, norėdami dalvauti maratone, lietuviai šokti neskuba.

"Lietuviai delsia iki paskutinės minutės. Jie apsisprendžia vietoje, čiumpa kokį nors pirmą pasitaikiusį žmogų, su kuriuo yra šokę labai mažai arba visai nešokę, ir nusprendžia dalyvauti maratone", - mūsų tautiečių charakterio bruožus atskleidė mergina.

Anot jos, toks spontaniškumas neretai būna sėkmingas. Puikus to pavyzdys - pernai vieni tokių aktyvistų buvo antri.

Maratone daugiausia dalyvauja Vilniaus lindihoperių bendruomenės nariai. Kitų miestų šokėjai čia - reti svečiai. "Manau, kauniečiai šokio srityje dar yra labai jauni ir iki maratono jiems reikia palaukti. Tačiau mes jų vis tiek labai laukiame", - kvietė atvykti G.Paplaitytė.

Aktyviausia amžiaus grupė - 20-25 metų. Vyriausi renginyje bus 40-50-mečiai. Vis dėlto jie maratone nedalyvaus ir šoks šokį "Balboa". Jis šokamas apsikabinus, daug slidinėjant kojomis pagal greitą muziką, tačiau labai ramiai. "O lindihopas - tikras šėlsmas!" - pridūrė G.Paplaitytė.

Šėls kelias paras

2009-aisiais rekordininkai šoko šešiolika valandų. Šiemet organizatoriai įsitikinę, kad lindihoperiai šokio sūkuryje suksis visą parą.

"Sakyčiau, kad šoks 24 valandas ir, manau, tikrai nesumeluočiau. Mes tikime, kad bus didelė šventė, nes esame savo klube, namuose, ir ten galime būti 3-5 paras. Laikas nespaudžia", - džiaugėsi renginio laukianti G.Paplaitytė.

Organizatoriai pataria šokti lėtai, jeigu norite ištempti kuo ilgiau. Vis dėlto vos siūbuojačių lindihoperių šokiai bus nutraukti.

"Lindihopo maratono 2010" nugalėtojų porai atiteks aukso puodas, nepaisant to, kiek dalyvių varžosi. Norintiems dalyvauti tereikia užsiregistruoti su pora, sumokėti dalyvio mokestį ir laikytis iki paskutiniųjų.

Šiemet maratonas vyks "Lindyhop.lt" klube, Saltoniškių g. 29 / 3, kur kviečiami visi, mylintys džiazo muziką ir šokius. Maratonas prasidės 21 val. Organizatoriai žada pramogų ne tik dalyviams, bet ir žiūrovams.

Per antrąjį Lindihopo maratoną gros gatvės džiazo ansamblis "Rhythm Junkies" ir DJ John Deeb bei Black Maria. Šie džiazo mėgėjai tikrai pasistengs išblaškyti miegus visiems klubo svečiams ir dalyviams.

Norintys pailsėti galės išsitiesti kino kambaryje. Per renginį klube veiks namų stiliaus baras, kur bus galima atsigaivinti lengvais gėrimais ar išgerti kavos.


Šiame straipsnyje: lindyhopas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių