Vilniaus „Lėlės“ teatras ruošiasi „Grybų karui“

Šiais metais garbingą 80-mečio jubiliejų paminėjęs literatūros klasikas Justinas Marcinkevičius neslepia: populiariausias jo kūrinys – eiliuota poema vaikams „Grybų karas“.

Vilniaus „Lėlės“ teatre „Grybų karo“ dar nebuvo, tačiau pirmasis mūšis numatomas gruodžio 12 d. Didžiojoje „Lėlės“ salėje.  

Grybų kariuomenės strategas – režisierius Algirdas Mikutis. Jis atskleidė grybų sukilimo priežastį.

„Šis karas – tikras muilo burbulas! Visų grybų vado Baravyko Pulkaunyko žmona Riebi Paliepė vyrui naują skarą parnešt liepė. Taigi grybai skelbia karą dėl pakirmijusios moteriškės užgaidų...

Visi karai iš esmės kyla dėl tuščių nedidelės grupelės ambicijų arba slaptų grobikiškų ekonominių paskatų, tačiau visa tai išsivysto į masinį karščiavimą, kuomet dauguma net nesusimąsto dėl ko gi jie kariauja, svarbiausia – kariauti, lamėti, užgrobti! Visa tai yra labai tragikomiška“, – teigia A. Mikutis.

„Lėlės“ teatro žvalgyba informuoja, kad būsimajame mūšyje grybai naudos įvairią taktiką: kepurėtieji tryps ir šoks, trauks smagias dainas, atakuos pokštais ir linksmomis eilėmis, sprogdins tikras bombas ir net kūlversčiais versis.

Dailininkė Aušra Bagočiūnaitė-Paukštienė taip pat perbėgo į grybų pusę: scenografijos kūrėja išrado jiems specialias priemones, kurios leis maištininkams taip slapstytis, kad grybo nuo grybo nebeatskirsi.

Kartu su vyresniais kolegomis Irmantu Jankaičiu, Almira Grybauskaite, Deiviu Sarapinu artėjančiame mūšyje kausis jaunieji Karolis Algimantas Butvidas, Šarūnas Datenis, Indrė Liutkevičiūtė, Imantas Precas, Asta Stankūnaitė, Jūratė Trimakaitė, Dainius Zeinalovas ir Edita Zėčiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių