Vilniaus konservatorius į rinkimus greičiausiai ves V.Sadauskas

Pirminis Vilniaus konservatorių sueigos balsavimas rodo, kad į savivaldos rinkimus juos ves Vytautas Sadauskas. Jį palaikė 31 sueigos narys, jo oponentą Raimundą Alekną – tik 16.

Trečiadienio vakarą Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Vilniaus sueigos nariai rinkosi į debatus. Juose miesto viziją pristatė du pretendentai į Vilniaus konservatorių sąrašo lyderius: R.Alekna ir V.Sadauskas.

R.Aleknos nuomone, didžiausią dėmesį verta skirti švietimui ir popamokinei veiklai, vaiko kaip asmenybės ugdymui. Esą švietimas - visų problemų sprendimo pamatas. Tik išauklėtas, savimi pasitikintis žmogus turi galimybę ieškoti ir rasti būdų, kaip išspręsti miesto aplinkosaugos, saugumo, teisėtvarkos, kitas problemas.

Politikas taip pat pasisako už atliekų deginimo gamyklos statybą, taip išvengiant sąvartynų gausinimo, tačiau gamyklos statybos vieta, jo nuomone, visuomenės diskusijų vertas klausimas. Politikas pasisako prieš gėjų eitynes. Jo manymu, reikia gerinti mieste apšvietimą ir susisiekimą, nes šie aspektai glaudžiai susiję su gyventojų saugumu. Žaliojo tilto sovietinių skulptūrų R.Alekna meno vertybe nelaiko.

V.Sadauskas vietoje bendros vizijos akcentavo opias Vilniaus problemas: užterštumą, dumblo dvoką, sklindantį iš vandenvalos įrenginių, nepakankamą dėmesį kultūros ir istorijos objektams, jų priežiūrai. Jo nuomone, pirmiausia reikia nustatyti kiekvieno rajono užterštumo lygį, kuo greičiau pastatyti dumblo apdorojimo gamyklą Lazdynuose, tik paieškoti būdų, kad ta statyba atsieitų pigiau nei 200 mln. litų.
 
Jo nuomone, šalto vandens kaina gyventojams gali kilti tik 10 proc., o ne 50 proc., kaip siūlo bendrovė „Vilniaus vandenys“. Taip pat būtina toliau reformuoti mokyklų tinklą, teisingai paskirstyti mokinio krepšelio lėšas, steigti daugiau krikščioniškų mokyklų. Politikas pasisako už Žaliojo tilto skulptūrų profesionalų remontą ir tolesnį jų eksponavimą senojoje vietoje. V.Sadauskas mano, kad nusikalstamumą mieste sumažintų bendruomenių namų steigimas kiekvienoje seniūnijoje. Jose veiktų bibliotekos, dirbtų socialiniai darbuotojai, būtų organizuojama popamokinė, sporto veikla, diskotekos.
 
Kas iš šių dviejų kandidatų Vilniaus konservatorius ves į rinkimus, paaiškės po savaitės, gegužės 26 dieną.

Preliminarų lyderį, vesiantį į savivaldos rinkimus, jau yra išsirinkęs Liberalų sąjūdžio partijos Vilniaus skyrius. Juo greičiausiai bus susisiekimo viceministras Arūnas Štaras. Vilniaus socialdemokratai lyderį, vesiantį juos į rinkimus, planuoja išsirinkti spalį, Liberalų ir centro sąjungos Vilniaus politikai bei  Lenkų rinkimų akcijos Vilniaus skyrius – rudeniop. Tvarkos ir teisingumo partijos Vilniaus skyriaus prezidiumas kandidatūras į lyderio vietą svarstys jau šį penktadienį.

Raimundas Alekna
1977 m. baigė Panevėžio internatinę sporto mokyklą.
1985 m. baigė Kauno medicinos institutą, po metų – psichiatrijos internatūrą, įgijo gydytojo psichiatro kvalifikaciją.
1986–1988 m. Panevėžio miesto greitosios medicininės pagalbos stoties ir Respublikinės Panevėžio ligoninės gydytojas psichiatras.
1988–1990 m. poliklinikos psichoneurologijos skyriaus vedėjas.
1992–1995 m. Respublikinės Panevėžio ligoninės Psichosomatinio skyriaus vedėjas.
Nuo 1993 m. Tėvynės sąjungos narys. 
1995–1997 m. Panevėžio miesto savivaldybės mero pavaduotojas.
1997–2000 m. Seimo narys, 1997 m. Sveikatos apsaugos ministerijos sekretorius.
1999 m.– 2000 m. Sveikatos apsaugos ministras.
2000–2002 m. Vilniaus Aušros vartų ligoninės vyriausiasis gydytojas, nuo 2002 m. Vilniaus psichoterapijos ir psichoanalizės centro direktorius.
2003-2007 m. ir nuo 2007 m. Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys.
Nuo 2008 m. Ministro pirmininko Andriaus Kubiliaus patarėjas.

Vytautas Sadauskas
1978 m. baigė Vilniaus inžinierinį statybos institutą, statybos ekonomistas.
Tėvynės sąjungos Vilniaus miesto skyriaus narys.
Nekilnojamojo turto vystymo grupės konsultantas, vadovavęs Verslo centro Šeškinėje statybai, vienas iš Šiaurės miestelio rajono plėtros plano rengėjų,
1997–2000 m. ir 2000-2003 m. Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys.
Nuo 2007 m. Vilniaus rajono savivaldybės tarybos narys.
Buvo išrinktas į Lietuvos Respublikos Aukščiausiąją Tarybą, Seimą, savivaldybių tarybas, kitų Europos Sąjungos valstybių narių parlamentus, savivaldybių institucijas, Europos parlamentą.


Šiame straipsnyje: Konservatoriai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių