Vilniaus klubuose - Europos naktis be avarijų

Spalio 16 d. atsakingų jaunųjų vairuotojų fondas jau šeštą kartą Lietuvoje rengia akciją „Europos naktis be avarijų“.

Visoje Europoje vykstanti akcija propaguoja saugų eismą ir siekia priminti, kad alkoholio vartojimas ir mašinos vairavimas – nesuderinami dalykai. 

Kad naktis būtų rami, šiais metais akcijos savanoriai budės ir atsakingai vairuoti kvies Vilniaus naktiniuose klubuose: BRIUSLY (Islandijos g. 4), HAVANA SOCIAL CLUB  (Šermukšnių g. 4 A) ir WOO (Vilniaus g. 22).

Dalyvavimas akcijoje „Europos naktis be avarijų“ – paprastas ir savanoriškas. Kaip ir kasmet prie jaunimo pasilinksminimo vietų budės 17 – 29 metų savanoriai, kurie atvažiavusius pasilinksminti su automobiliu kvies dalyvauti akcijoje, t.y., pasižadėti tą vakarą išlikti blaiviam ir nevairuoti išgėrus.

Visiems sutikusiems dalyvauti bus uždėtos specialios apyrankės, išskiriančios iš kitų naktinio klubo lankytojų.

Savanoriai išeinančius iš klubo akcijos dalyvius kvies pūsti į alkoholio matuoklį ir atlikti blaivumo testą. Jei testo atsakymas bus neigiamas, akcijos dalyviui bus įteikiamos rėmėjų ir partnerių dovanos. Jei atsakymas bus teigiamas, vairuotojo bus prašoma palikti automobilį ir nesėsti prie jo vairo arba patikėti vairuoti draugui, kuris nevartojo alkoholinių gėrimų. 

Visuomeninės akcijos, kuri skirta saugumui keliuose palaikyti, rengėjai tikisi atkreipti jaunųjų vairuotojų dėmesį, jog vairuojant automobilį itin svarbu elgtis atsakingai. Šiemet projekte dalyvauja 27 Europos sąjungos šalys-narės.

Šios akcijos pradininkai ir iniciatoriai – belgai. 1995 m. Belgijoje buvo surengta akcija, skatinanti jaunuosius vairuotojus nevairuoti išgėrus. Iniciatyva susilaukė didelio atgarsio šalyje ir buvo nuspręsta organizuoti ją kiekvienais metais bei išplėsti visoje Europoje.

Kiekvienais metais vis daugiau šalių įsitraukia į šį judėjimą. 2008 m. akcija vyko 20-yje Europos  šalių, pernai įgyvendinant projektą bendradarbiavo virš 600 savanorių ir 200 naktinių klubų 25-iose Europos šalyse. Nuo 2003 metų Europa be avarijų naktį remia Europos komisija.


Šiame straipsnyje: avarijossaugus eismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių