Vilniaus kiemsargiai streiko kol kas neskelbia

Sostinės gatvių prižiūrėtojai dėl galimo streiko žada apsispręsti vasario mėnesį. Per rekordinius šalčius ir pūgas dirbantys žmonės tikisi, kad savivaldybė netrukus sumokės bent dalį skolų.

Kaip portalui teigė sostinės gatves prižiūrinčios bendrovės „Stebulė“ atstovė Valentina Biatova, padėtis jau truputį pasitaisė - žmonės gavo atlyginimus už spalio mėnesį. „Bet skola dar negrąžinta, laukiame sausio pabaigos. Galbūt iki vasario bus atsiskaityta“, - sakė V.Biatova.

Anot jos, savivaldybė žada iki vasario apmokėti bent dalį keliolika milijonų litų siekiančios skolos, o galbūt ir visą sumą.

„Mintys apie streiką galvoje sukasi, neišeina iš galvos. Visi labai pikti. Žinote, žmonės prašo savo uždirbtų pinigų. O jie dirba, stengiasi, nors žiema ir labai sunki“, - teigė V.Biatova.

Savivaldybės atstovai lig šiol nenoriai kalbėjo apie atsiskaitymo su kiemsargiais terminus. Buvo kalbama apie skolų grafiko sudarymą, gatves ir kiemus prižiūrinčioms bendrovėms kas mėnesį pervedant po dalį visos sumos.

V.Biatovos teigimu, sprendimas dėl streiko priklausys tik nuo miesto valdžios - jeigu kiemsargiai matys, kad padėtis gerėja, šios minties esą bus atsisakyta. „Jeigu jie, kaip pažadėjo, sugrąžins pinigus, būsime dėkingi ir nestreikuosime“, - reziumavo pašnekovė.


Šiame straipsnyje: kiemsargiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių