Vilniaus kelininkai laukia sniego

Nors šaltis jau nuo pirmadienio kausto Vilniaus gatves, sniego pusnimis pasidžiaugti progos dar neturėjome. Vis dėlto Vilniaus kelininkai teigia, kad jie jau visiškai pasiruošę sostinės gatvių valymo ir barstymo druska darbams.

Sukaupta daugiau kaip 8 tūkst. tonų baltos techninės druskos, taip pat 19 tūkst. kubinių metrų smėlio-druskos mišinio. Kaip ir praėjusią, šią žiemą mieste dirbs 27 šlapios druskos barstytuvai Kuper-Waisser, 12 smėlio-druskos barstytuvų KDM.

Praeitą žiemą sostinės gatvių barstymui buvo panaudota beveik 15 tūkst. t. druskos, daugiau kaip 12 tūkst. m3 smėlio-druskos mišinio. Pasak Vilniaus kelių valymo ir barstymo darbus atliekančios Savivaldybės įmonės UAB „Grinda“ direktoriaus Algimanto Vilūno, sunaudojamos druskos kiekis skirtingais metais, priklausomai nuo žiemos pobūdžio, gali skirtis net keletą kartų.

Žiemos metu Vilniaus mieste yra barstomos ir valomos 478 gatvės, jų bendras plotas – beveik 5,7 mln. kvadratinių metrų. Šlapiomis druskomis barstomos 253 gatvės, smėlio-druskos mišiniu 170 gatvių, sausa druska - 55 gatvės.

Pagal esamus reikalavimus, visos gatvės pilnai turi būti nuvalytos ir pabarstytos ne daugiau kaip per 6 val. nuo to laiko, kai nustoja snigti.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba praneša, kad šį savaitgalį sostinėje šiek tiek pasnigs. Tačiau gausesnio sniego galima tikėtis tik kitos savaitės antroje pusėje.


Šiame straipsnyje: sniegaskiemsargiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių